Mand, Kettlebell, Fritlagt,
© Valling.com

Tren hele kroppen på 10 minutter

Med en kettlebell trener du styrke og kondisjon på én gang. Bare ti minutters effektiv trening 2–3 ganger per uke er nok.

Treningsprogram

Bytt kontinuerlig mellom de to øvelsene, og prøv hele tiden å unngå å ta pause i de ti minuttene du trener. I begynnelsen har du sannsynligvis behov for en kort hvil av og til for å få igjen pusten, men prøv gradvis å klare deg uten pauser. Ta 5–8 repetisjoner med hver hånd før du går videre til den andre øvelsen. Etterpå kan du evaluere treningen.

Gikk det for lett, er det helt greit å øke lengden på økten med et par minutter, men stopp uansett etter 20 minutter. Kan du trene lenger, bør du i stedet få deg en tyngre kettlebell. Tren helst 2–3 ganger per uke med minst én dags pause mellom hver økt.

Derfor virker kettlebells Når du gjør kettlebelløvelser, trener du hele kroppen – alt fra muskeloppbygging til styrke, kondisjon og smidighet.

Ved å konsentrere deg om få øvelser oppnår du et høyt teknisk nivå. Jo bedre teknikk, desto lettere klarer du å belaste kroppen så hardt og effektivt at det gir resultater.

Tren kort, men hardt. Ti minutters kvalitetstrening er tilstrekkelig til å løfte formen betydelig fordi de beste kettlebelløvelsene utfordrer alle de viktigste musklene på én gang.

Slik finner du riktig vekt Ta en vanlig håndvekt, og legg på så mange kilo at du bare klarer ti repetisjoner. Start testen i skulderhøyde, press håndvekten opp på strak arm, og senk den langsomt ned igjen.

Butikkene selger vektene i trinn på fire kilo. Det vil si at hvis du ikke finner en kettlebell som veier det samme som håndvekten, avrunder du nedover til den vekten som ligger nærmest. Løftet du for eksempel en 14-kilos håndvekt ti ganger, kjøper du en 12-kilos kettlebell.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: