Hvordan blir jeg bedre i brystsvømming?

Jeg får vondt i nakken og blir fort andpusten av brystsvømming. Hva gjør jeg galt?

15. november 2010

Ifølge mange elitesvømmere er brystsvømming den vanskeligste stilarten å bli god i, og mange mosjonister har opplevd det du beskriver, nemlig vondt i nakken og at de blir kortpustet. Det skyldes feil pusteteknikk og en altfor skrå stilling i vannet.

For å få et inntrykk av den korrekte teknikken kan du studere trinn-fortrinn- tegningene under. Hvis du virkelig vil jobbe med teknikken, kan du ta svømmetimer hos en instruktør som både kan instruere og rette feil.

Slik gjør du

Begynn med å ligge helt utstrakt i vannet med armene strukket rett frem foran hodet.

Før armene – med håndflatene utover – i en stor bue ned mot hoften og opp igjen til de er strukket ut. Når armene er strukket nesten rett ut foran kroppen, trekker du hælene opp mot baken.

Bensparket utføres ved å ta et kraftig fraspark. Føttene føres først skrått utover og deretter innover, men samles først når bena er strukket helt ut. Du skal føle at du presser vekk vannet mellom føttene og knærne.

Det er en lang glidefase i brystsvømming, mens bena sparker og armene er strukket ut foran deg. Her er ansiktet under vann, og du kan puste ut gjennom nesen. Løft bare hodet for å trekke luft mens du fører armene fremover til et nytt svømmetak.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: