Praktiske tips Pass på å variere svømmetreningen, slik at du hele tiden utfordrer deg selv og bruker forskjellige muskler. Få hjelp til å forbedre teknikken, og gjør deg selv den tjenesten å investere i et par gode svømmebriller.© Colourbox

Svømming

En effektiv treningsform som gir både kondisjon og styrke. Samtidig er svømming skånsomt for muskler, ledd, skjelett og sener og dermed er det også glimrende restitusjonstrening.

14. oktober 2010

En effektiv treningsform som gir både kondisjon og styrke. Samtidig er svømming skånsomt for muskler, ledd, skjelett og sener og dermed er det også glimrende restitusjonstrening.

Erstatter

Erstatter og supplerer en treningsøkt for blant annet syklister og løpere. Grunnen er at kondisjonstreningen stort sett kan opprettholdes, hvis du trener hardt nok, samtidig som du får ekstra styrke i overkropp, mage og rygg. Dette er områder som ofte neglisjeres hos løpere og syklister, og en sterkere overkropp vil øke den generelle styrken.

Kondis og utholdenhet

Hvis du trener hardt i bassenget, kan du bygge opp eller vedlikeholde en god grunnform ved at du bruker de mindre muskelgruppene mest. Det gjør at du ikke behøver å trene med veldig høy intensitet før det er effektiv kondisjonstrening.

Hvis du veksler mellom stilarter, distanser og intervaller, får kroppen konstant nye utfordringer, og både kondisjon og utholdenhet blir bedre.

Styrke og smidighet

Svømmingen gir allsidig styrketrening og involverer mange muskelgrupper, blant annet utsiden og innsiden av lårene, bryst, overarmer, rygg, skuldre, armstrekkere, armbøyere og mage. Det gir en sterkere og flottere kropp.

Samtidig reduseres skaderisikoen betydelig fordi treningen foregår i vann, som bærer det meste av kroppsvekten.

Mentalt utbytte

Mange forbinder svømmehaller med en kald, klorholdig og lite tiltalende opplevelse. Men såpass får man tåle. Den mentale motivasjonen ligger i at du passer treningen din på en særdeles givende og skånsom måte.

Tilgjengelighet

Et par badebukser og en svømmehall i nærheten – så er du mer eller mindre klar.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: