Les også

Løp i varmen

© Colourbox

T-skjorten avslører væskemangel

Tyske forskere har kommet langt i utviklingen av en T-skjorte som forandrer farge hvis du er i ferd med å dehydrere mens du er ute og løper. Fargeendringen skjer ved hjelp av en enkel kjemisk reaksjon. Når T-skjorten utsettes for væske som inneholder syre, for eksempel svette, endres fargen til gul, og dermed vet du at du trenger væske, hvis du ikke allerede har forstått at du er tørst. Gulfargen forsvinner i vask, og stoffet blir først gult igjen neste gang du svetter.

19. oktober 2010

Tyske forskere har kommet langt i utviklingen av en T-skjorte som forandrer farge hvis du er i ferd med å dehydrere mens du er ute og løper.

Fargeendringen skjer ved hjelp av en enkel kjemisk reaksjon. Når T-skjorten utsettes for væske som inneholder syre, for eksempel svette, endres fargen til gul, og dermed vet du at du trenger væske, hvis du ikke allerede har forstått at du er tørst. Gulfargen forsvinner i vask, og stoffet blir først gult igjen neste gang du svetter.

Produksjonsstart er foreløpig ukjent. Forskerne jobber også med andre fargestoffer som skal kunne måle salt og mineraler i svetten.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: