Bruk forbremsen

UtfordringDu sklir ofte ut med bakhjulet, spesielt når det går bratt utforbakke, eller når farten er for høy og du blir nødt til å bremse raskt. Slik gjør duKlem bremsehåndtaket til forbremsen på en kontrollert måte, slik at du øker trykket gradvis. Dermed unngår du å blokkere forhjulet. Pass alltid på at du holder forhjulet rett når du bruker forbremsen – hvis ikke mister du lett veigrepet. Øv deg flittig på å dosere forholdet mellom for- og bakbrems. Derfor virker det

23. juni 2011

Utfordring Du sklir ofte ut med bakhjulet, spesielt når det går bratt utforbakke, eller når farten er for høy og du blir nødt til å bremse raskt.

Slik gjør du Klem bremsehåndtaket til forbremsen på en kontrollert måte, slik at du øker trykket gradvis. Dermed unngår du å blokkere forhjulet. Pass alltid på at du holder forhjulet rett når du bruker forbremsen – hvis ikke mister du lett veigrepet. Øv deg flittig på å dosere forholdet mellom for- og bakbrems.

Derfor virker det Du har sikkert hørt at man skal være forsiktig med å klemme hardt på forbremsen, fordi forhjulet kan blokkeres slik at du kastes over styret. Det er også et glimrende råd, men det må ikke føre til at du stort sett bare bruker bakbremsen. Forbremsen er langt mer effektiv enn bakbremsen, men timing og dosering er avgjørende.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: