Er billige terrengsykler verdt pengene?

Jeg lurer på å kjøpe terrengsykkel, men synes at 20 000 kroner er for mye å bruke på en sykkel. Hvor gode er billigere sykler?

15. november 2010

Vi er helt enige i at det er drøyt å gi 20 000 kroner for en begynnersykkel. Når du skal begynne med en ny aktivitet, er det ingen grunn til å investere alle sparepengene på en kostbar sak som er laget for konkurransebruk. Unngå allikevel de billigste syklene til 2000– 3000 kroner som du finner i kjøpesentre og byggevarebutikker.

De ser nok ut som terrengsykler, men de er ikke laget for de strabasene en sykkel må tåle når man sykler i terrenget. De bryter fort sammen og fungerer så dårlig i ekte terrengsykkelterreng at de ødelegger opplevelsen fullstendig. En fornuftig begynnersykkel koster fra cirka 7000 kroner. Her viser vi hvilke deler som godt kan være billige, og hvor på sykkelen det er viktig å velge deler av høy kvalitet.

Hjul

Unngå de tyngste og billigste hjulene. Hvert 100 gram du sparer her, tilsvarer faktisk å spare en hel kilo på ikkeroterende deler.

Gir

Selv de billigste girene fungerer helt utmerket, og de er billigere å bytte hvis en grein eller stein skulle ødelegge den utsatte bakskifteren.

Støtdemping

Unngå de billigste dempegaflene med fjærer. Velg heller en luftdempet gaffel, selv om den koster litt mer. En brukbar forgaffel koster cirka 1000 kr.

Kranksett

Velg et billig kranksett, og bytt heller til et litt bedre når det første er utslitt.

Ramme

Velg aluminium. Vent med karbonrammen til du vil konkurrere.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: