© Istock

Er større hjul bedre på terrengsykkelen?

Jeg vurderer å kjøpe en brukt terrengsykkel med 26 tommer hjul som jeg kan få billig. Er det en god idé, eller bør jeg heller betale litt mer for en med 29 tommer?

Hvis du vil ha en terrengsykkel som ruller perfekt på skogbunnen, er store hjul på 27,5 eller 29 tommer klart best. Utover muligheten for å gjøre et røverkjøp, kan det også være gode argumenter for å velge 26 tommer. Blant annet er det det beste valget hvis du er under 175 cm.

De 3 størrelsene

  • 26 tommer: Den gamle standardstørrelsen, som nærmest har havnet ute i kulden. Best til personer under 175 cm, akselererer raskt og er gode til hopp og triks, men kommer til kort på de fleste andre parametere.
  • 27,5 tommer: Mellomstørrelsen, som er blitt et meget populært kompromiss. De er like lette og manøvrere som 26”-hjul, men har bedre veigrep og er bedre i ujevnt terreng enn de minste hjulene.
  • 29 tommer: Har det beste grepet, uansett underlag. De store hjulene gir mer fart og bedre flyt i sporet fordi du triller over hindringene. Det gir en behagelig kjøreopplevelse, men man akselererer ikke så raskt og man kan savne litt av ”lekefølelsen” man får med mindre hjul.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: