© Istock

Finpuss teknikken

Det er både lett og morsomt å trene teknikk på terrengsykkelen – gevinsten er mye bedre resultater.

13. september 2010 av Thure Kjær og Niels Christian Thalund

Fokuser på svake sider Hvis du for eksempel er rå på motbakker, men mister fart så fort det går nedover, så er det her du skal sette inn støtet og bruke teknikktreningen til å bli bedre på utforbakkene.

Tren teknikk jevnlig Sørg for at teknikktreningen blir en fast del av terrengsyklingen. Legg inn teknikktrening i minst hver fjerde tur, der du fokuserer mer på riktig teknikk enn høy fart.

Vær uthvilt Selv om du ikke når makspuls når du trener teknikk, skal du likevel være uthvilt både mentalt og fysisk. Treningen krever både konsentrasjons- og koordinasjonsevne.

Ikke gi deg Finn de vanskelige seksjonene på den vanlige treningsrunden, og kjør dem igjen og igjen. Hver gang skal du ha klart fokus på å kjøre feilfritt. Ikke tenk på hvor fort det går.

De 4 beste rådene

  • Blikket fremover: Flytt blikket et par meter foran sykkelen, og les terrenget. Du ser ikke hindringer hvis du fester blikket på forhjulet.
  • Bruk forbremsen: Forbremsen er din beste forbundsfelle i tekniske løyper. Den svarer øyeblikkelig og er god til små justeringer når du skal justere farten. Bakbremsen bruker du i utforbakke og ved panikkbremsing.
  • Hold farten: Det er lett å kaste bort kreftene på stadige akselerasjoner og oppbremsinger. Det er viktig å utnytte farten. Det er for eksempel bedre å holde igjen litt i svingene og holde jevn fart enn å bremse i svingene.
  • Kjenn utstyret: For å bli god på teknisk kjøring, må du bli ett med sykkelen og vite nøyaktig hvor hardt du skal bremse og nøyaktig hvordan giret skifter. Så gjør deg godt kjent med utstyret.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: