Søletaktikk. Skån utstyret i søla. Det gjelder først og fremst å holde hjulene i gang og unngå mekanisk skade.

Hvordan bli raskere i sølete løyper?

Jeg har store problemer med å gire opp eller ned når det er mye søle i løypa. Ofte setter også kjedet seg fast, og det går utover farten. Hva gjør jeg?

23. september 2013 av Jannik Petersen

Søle

og girproblemer henger uløselig sammen i terrengsykkelsporten. Når kjede, tannhjul samt for- og bakskifter er skikkelig tilgriset av søle, sier det seg selv at girskiftet ikke går som smurt.

Prøv derfor å unngå å hele tiden kjøre på grensen – og tenk defensivt. Det handler om å skåne sykkelen mest mulig fremfor å forsøke å ha optimalt gir hele tiden. Mange velger for eksempel å kjøre lengst mulig på det store framdrevet, der faren for "chainsuck" (at kjedet kiler seg fast) er mindre.

Kjør også mer taktisk, og velg litt lettere gir på de enkle delene av løypa, slik at du har masser av overskudd til å gå løs på harde bakker – uten å måtte velge det lille drevet for å komme opp.

Spar også på bremsene. De slites nemlig raskt når det hele tiden ligger sand og søle mellom klosser og skive. Tilpass for eksempel farten før utforbakker, og la sykkelen rulle mest mulig fritt. Slutt også å tråkke tidligere før du går inn i en sving, slik at du slipper å bremse.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: