Mann og kvinne på mountainbike
© iStock

Slik får du mest ut av mountainbike-turen

Det er viktig å ha kontroll på teknikken hvis man vil ha maks utbytte av mountainbike-treningen. Vi har samlet 3 gode råd som optimerer effekten av turen.

18. januar 2019 av Niels Christian Thalund

Terrengsykling er supereffektiv trening, hvor fart, action og adrenalinkick er en uunngåelig del av skogsturen på svingete stier og bratte oppover- og nedoverbakker. Bli med på et kjapt kurs for nybegynnere – og alle andre med behov for å finpusse på basisteknikken. 

1. Løst grep rundt styret 

Det kan være fristende å holde krampaktig godt fast i styret når det går unna, men det vil garantert gi deg vondt i nakke og skuldre. Et løsere grep rundt styret, men alltid med fingrene lukket sammen som en «O», vil derimot gi deg full kontroll og mer bevegelighet, uten risiko for at et plutselig slag i forhjulet skal få deg til å miste grepet. Sykle samtidig med bøyde armer og albuer som peker utover. Det virker også som god støt-

demping. Ha hele tiden en eller to fingre på bremsene. 

2. Sitt bakpå I nedoverbakker

Skyv baken langt bakover når du skal ned bratte bakker. Det gir deg mye bedre kontroll med sykkelen når tyngdepunktet flyttes lengre bak. Magen bør faktisk være rett over setet. På den måten letter du presset på forhjulet, du risikerer ikke å tippe framover og du kan bremse mye mer med forbremsen. Selv hvis forhjulet skulle blokkeres, kan du holde balansen, da tyngden henger over bakhjulet. 

3. Treff røttene rett på 

For å unngå at forhjulet glir av røtter, steiner og andre hindringer i løypa, er det viktig at du sørger for å treffe dem vinkelrett med forhjulet. På den måten holder hjulet kursen og triller lett over. Er underlaget vått og glatt, er det enda viktigere å være bevisst på denne teknikken. 

Hvem fant opp terrengsykkelen, og hvilken terrengsykkel er best? Få svar på de vanligste spørsmålene om terrengsykkelen her.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: