Slik trener du teknikk på terrengsykkel på 10 min.

Du behøver ikke sette av masse tid til å trene teknikk på terrengsykkelen. Alt du trenger er 10 minutter!

1. mars 2019 av Martin Kreutzer

Med god teknikk får du helt nye opplevelser i sporet. Etter hvert vil du kunne kjøre i løyper du hittil har holdt deg unna eller hvor du har måttet trille sykkelen. Det er likevel vanskelig å trene teknikken effektivt bare ved å sykle rundt i skogen. Vil du virkelig bli bedre, er det langt mer målrettet å sette av tid til noen spesifikke øvelser.

Slik trener du teknikk på 10 minutter Det er flere opplagte muligheter. Du kan enten velge et parti på en sti som er så vanskelig at bare det å sykle der, er en utfordring i seg selv. Jobb deg fremover, og gjenta de seksjonene der du feiler, men kan se en vei gjennom.

Alternativt kan du finne et tema for teknikkpartiet der du gjentar øvelsen 5–10 ganger i strekk inntil du mestrer den. Noen opplagte elementer er for eksempel å trene spesifikt på å forsere to–tre svinger, kjøre ned et par vanskelige heng, klatre opp partier med røtter og stener, osv.

Skyv tyngdepunktet langt bakover når du kjører ned svært bratte bakker – men fortsatt med press og full kontroll på forhjulet. Husk å holde tempo og intensitet nede. Er du løper, kan du med fordel stå og tråkke. Da aktiverer du løpemuskulaturen i større grad.


Hvem fant opp terrengsykkelen, og hvilken terrengsykkel er best? Få svar på de vanligste spørsmålene om terrengsykkelen her.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: