Markus Stöckl i Atacamaørkenen
© Red Bull Content Pool

VIDEO: Mountainbiker i167km/t ned en fjellside

42-årige Markus Stöckl har nylig satt verdensrekord i den raskeste downhill-turen på en serieprodusert mountainbike. Sjekk videoen der han kjører i lynets hastighet ned et fjell med grusunderlag!

8. mai 2017 av Redaktionen

Rå rekord i Chiles ørken

Med 167 km/t i Atacamaørkenen i Chile satte den østerrikske våghalsen Markus Stöckl ny verdensrekord for raskeste utforsykling på en serieprodusert terrengsykkel. 

Markus Stöckl (42) har brukt de siste 20 årene på å sette hastighetsrekorder på terrengsykkel, og nylig gikk han for å slå sin egen rekord fra 2011 for høyeste hastighet på en vanlig serieprodusert terrengsykkel ned et fjell med grusunderlag.

Rekordforsøket krevde to års forberedelser, et mannskap på seks mann og en ekspedisjon langt ut i Atacamaørkenen i Chile til det perfekte fjellet. Toppen av fjellet lå i 3971 meters høyde, hadde en perfekt, jevn 45 graders helning og ikke minst ideelle vindforhold.

Stöckl brukte åtte testkjøringer ned fjellsiden før han fant den perfekte linja til rekordforsøket. 

Fra toppen tok det Stöckl 11 sekunder og 650 meter, før han nådde topphastigheten på 167,6 km/t, og dermed slo sin gamle rekord på 164 km/t.

Drakt, hjelm og sitteposisjon på sykkelen ble optimert med vindtunnelforsøk. Men Stöckl satte rekorden på en vanlig serieprodusert terrengsykkel uten spesialbygde deler.

På innsiden av den tettsittende aerodrakta, var Stöckl iført en slags kroppsairbag som skulle yte en viss beskyttelse i tilfelle krasj.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: