© Jon Klasbu

Thomas Alsgaard - en stor og vennlig kjempe

Thomas Alsgaard gjorde seg bemerket allerede i treårsalderen, og du skal ha bodd under en stein for ikke å legge merke til denne mannen. Vi har snakket med ham, både om konkurranseinstinktet og om perspektivene i voksen alder.

19. august 2013 av Kikki Berli-Johnsen

Mannen er blant Norges aller beste skiløpere gjennom tidene. Det sier ikke så lite. Kanskje var det bedre skiløpere før ham, kanskje kommer det bedre etter ham, men én ting er helt sikkert: Da Bjørn Dæhlie tok sølv på tremila i OL-94, ble han slått av Thomas med 47 sekunder. Det er vanvittig mye. Han er blant verdens åtte mestvinnende vinterolympiere, og en av de aller beste langrennsløperne.

Thomas vokste opp i Enebakk, med unike ski-muligheter rett uten for stuedøra, og begynte å gå på ski omtrent da han tok sine første skritt. Han var tre år da han deltok i sitt første skirenn. Det var en aldersgrense på fem år for å konkurrere, men unge Alsgaard var fast bestemt på å være med. Han vant sin første konkurranse, og siden har han vunnet det meste han har deltatt i. Han har syv OL-gull, seks VM-gull, syv NM-gull, tretten enkeltseiere i verdenscupen … Han sier selv at merittlisten er noe større enn snittet.

Som abonnent kan du laste ned hele intervjuet her.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: