© Jon A. Klasbu

Tøffere enn toget

Visste du at en endurofører har et kaloriforbruk på mellom 6000 og 7000 kcal per dag under Paris–Dakar? Men ørkenløp krever mer enn god form og rå utholdenhet. Det krever at du klarer deg med lite mat og søvn, og at du overvinner din egen frykt.

15. juli 2013

Det er utrolig hvor klarsynte enkelte foreldre er med én gang ungene er kommet til verden. Noen navn kler barnet perfekt. Navnet ”Pål” stammer fra det norrøne Páll og betyr noe slikt som liten og ydmyk. ”Anders” betyr mandig eller rett og slett bare MANN! Pål Anders Ullevålseter fyller i videste forstand betydningen av begge fornavnene. Han er tøffere enn toget, mandig og macho, men en ydmyk idrettsutøver. Far og kjæreste den ene dagen og villmann på motorsykkel den neste.

”Jeg er født og oppvokst bak en stubbe her i skauen”, sier Pål Anders og nikker ut mot skogen rundt Ullevålseter – en perle av et sted midt i Oslo kommune. ”Det er mye Flåklypa her oppe, og jeg har hatt mye moro med det”, sier han med et glis som uvilkårlig får en til å tenke på en av Caprinos figurer.

Pål Anders er født i 1968 og er faktisk ikke født med en KTM mellom beina. Han begynte nemlig ikke med motocross før han var sytten.

Logg inn, og les resten her.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: