© istock

Tre geniale øvelser på stuegulvet

Her er tre effektive crossfitøvelser for god hjemmetrening.

26. mars 2020 av Jannik Petersen og Frederik Ægidius

Øvelser som gjør deg svett

Crossfit-øvelser finnes i alle slags former, og mange av de mest effektive foregår bare med din egen kroppsvekt som motstand. Her er tre superbra øvelser som bare krever din egen kroppsvekt og et par kvadratmeter å gjøre dem på.

Fjellklatring

Her får du trent magemuskler, skuldre og til en viss grad armene i én og samme øvelse. Samtidig øker pulsen raskt. Du bestemmer selv tempoet i øvelsen, men hvis du setter opp farten kraftig, blir også kondisjonen bedre. Pass på at du står godt oppe på tærne, mens du vekselvis fører det ene og det andre kneet fremover. 

Legg deg på gulvet med strake armer, og stram hele kroppen slik at du ligger rett. Før deretter vekselvis høyre kne frem til høyre albue og venstre kne frem til venstre albue. La bena gå som stempler: Når høyre kne er på vei frem, er venstre kne på vei tilbake. 

Fjellklatring
Fjellklatring


Burpees

Burpees er en flerleddsøvelse – altså en øvelse som består av flere elementer og aktiverer mange forskjellige muskelgrupper. Det gjør den til en av de beste øvelsene for kondisjonstrening og fettforbrenning. Her skal du både hoppe og ta armhevinger.

Du starter stående med skulderbred avstand mellom føttene. Så legger du deg på gulvet og tar en armheving. Kast bena frem til armene. Fra denne stillingen tar du sats, hopper så høyt du klarer og klapper med hendene over hodet.

Burpees
Burpees

Candlesticks

Nå skal det rulles, så her trenger du et mykt underlag. Trekk ut på gressplenen, eller legg en treningsmatte på gulvet. Når du ruller bakover på ryggen og strekker bena mot taket, ligner du en lysestake. Derav navnet på denne mage- og lårøvelsen.

Stå med skulderbred avstand mellom føttene. Gå dypt ned i knestående mens du bruker armene til å holde balansen. Rull deretter bakover og løft bena mot taket, før du ruller fremover igjen. Fra posisjonen sittende på huk, hopper du høyt opp i luften.

Candlesticks
Candlesticks

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: