Kvinne som tar utfall
© iStock

Tre geniale rumpeøvelser

Det finnes et stort utvalg gode øvelser som styrker rumpemusklene. Her er tre av våre favoritter. De to første kan gjøres både med og uten vekter.

14. mai 2018 av Jesper U. Larsen

Øvelser som gjør underverker

Sliter du også med å finne ut hvilke øvelser du bør ta? Vi har tre gode rumpeøvelser for deg som vil vekke musklene igjen. 

1. Utfall

I tillegg til å gi suveren trening av rumpemusklene, styrker utfall også forsiden og baksiden av lårene, og utvikler kjernestyrken og balansen. Du trener rumpemusklene ekstra godt når du tar et langt skritt framover, mens et kortere skritt gjør at du primært trener forsiden av låret.

Slik gjør du: Stå med et par håndvekter i hendene ned langs sidene. Ta et langt skritt fram med det ene beinet, slik at du står med låret vannrett og en 90-graders vinkel i kneet. Skyv fra med det forreste beinet, så du kommer tilbake til startposisjonen

2. Hofteløft

Kanskje den ultimate rumpeøvelsen. En grunn til at den aktiverer setemusklene så bra, er at knærne er bøyd under hele bevegelsen, i motsetning til f.eks. knebøy. Det gjør at baksiden av låret ikke kan jobbe effektivt, og dermed må rumpemusklene trå til.

Slik gjør du: Sett deg ned med skuldre og øvre del av ryggen mot en benk. Rull en vektstang opp til hoftene, og trekk beina til deg, slik at du sitter med bøyde knær. Strekk ut hoftene, så stanga presses opp til kroppen danner en rett linje fra skuldre til knær. Senk deg så rolig igjen.

3. Kettlebell swing

Her får du spesielt effektiv trening av rumpe, bakside lår og korsrygg. Det er en eksplosiv øvelse, som fort gir høy puls, så du kan både trene styrke og kondisjon på en gang.

Slik gjør du: Bøy i hofter og knær, og sving kettlebellen tilbake mellom beina. Aktivér musklene i bakside lår, rumpe og rygg, og skyt hoften kraftig framover, samtidig som du strekker ut beina, så kettlebellen svinges fram til vannrett posisjon. La den svinge ned og tilbake mellom beina igjen. Kettle­bellen skal kjøre opp og ned som en pendel i en konstant bevegelse

Illustration af øvesler_no

Redaksjonen anbefaler: Flott løpejakke

Vinn over vinden med Aktiv Trening. Akkurat nå ønsker vi nye lesere velkommen med en løpejakke fra Diadora sammen med tre numre av Aktiv Trening for kun 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedisjon). Jakka kan dras helt opp i halsen og har meshpaneler i nakken, under armene og nedover ryggen, noe som gir en naturlig utlufting så du ikke koker over på løpeturen. Panelene gir også jakka super mobilitet og bevegelighet, for det finnes lite som er verre på løpeturen enn å slåss mot en jakke med dårlig passform. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: