Kvinne som tar utfall
© iStock

Tre geniale rumpeøvelser

Det finnes et stort utvalg gode øvelser som styrker rumpemusklene. Her er tre av våre favoritter. De to første kan gjøres både med og uten vekter.

2. september 2018 av Jesper U. Larsen

Øvelser som gjør underverker

Sliter du også med å finne ut hvilke øvelser du bør ta? Vi har tre gode rumpeøvelser for deg som vil vekke musklene igjen. 

1. Utfall

I tillegg til å gi suveren trening av rumpemusklene, styrker utfall også forsiden og baksiden av lårene, og utvikler kjernestyrken og balansen. Du trener rumpemusklene ekstra godt når du tar et langt skritt framover, mens et kortere skritt gjør at du primært trener forsiden av låret.

Slik gjør du: Stå med et par håndvekter i hendene ned langs sidene. Ta et langt skritt fram med det ene beinet, slik at du står med låret vannrett og en 90-graders vinkel i kneet. Skyv fra med det forreste beinet, så du kommer tilbake til startposisjonen

2. Hofteløft

Kanskje den ultimate rumpeøvelsen. En grunn til at den aktiverer setemusklene så bra, er at knærne er bøyd under hele bevegelsen, i motsetning til f.eks. knebøy. Det gjør at baksiden av låret ikke kan jobbe effektivt, og dermed må rumpemusklene trå til.

Slik gjør du: Sett deg ned med skuldre og øvre del av ryggen mot en benk. Rull en vektstang opp til hoftene, og trekk beina til deg, slik at du sitter med bøyde knær. Strekk ut hoftene, så stanga presses opp til kroppen danner en rett linje fra skuldre til knær. Senk deg så rolig igjen.

3. Kettlebell swing

Her får du spesielt effektiv trening av rumpe, bakside lår og korsrygg. Det er en eksplosiv øvelse, som fort gir høy puls, så du kan både trene styrke og kondisjon på en gang.

Slik gjør du: Bøy i hofter og knær, og sving kettlebellen tilbake mellom beina. Aktivér musklene i bakside lår, rumpe og rygg, og skyt hoften kraftig framover, samtidig som du strekker ut beina, så kettlebellen svinges fram til vannrett posisjon. La den svinge ned og tilbake mellom beina igjen. Kettle­bellen skal kjøre opp og ned som en pendel i en konstant bevegelse

Illustration af øvesler_no

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

Vil du ha en sterk kropp og unngå skader? Akkurat nå kan du få vårt store treningssett til en helt fantastisk intropris. Settet består av et magehjul, en treningsmatte og treningsstrikker samt en stor guide med øvelser, slik at du kan trene hele kroppen hjemme. I tillegg får du 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som hver måned er stappfullt av inspirasjon, motivasjon og gode råd til treningen. Det beste av alt er at du får alt for BARE 99,50 kr (+49,50 kr i porto - totalt 149 kr.). Det har aldri vært billigere å komme i form. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: