© Valling.com

Tren med bikkja

Det er hyggelig og morsomt å trene med hunden, og går du riktig frem, kan du få en skikkelig god treningsøkt samtidig som du får luftet den firbente.

19. mai 2010 av Birgitte Aabo

Få mosjon på lufteturen. Hunden gir deg allerede et minimum av mosjon når du går tur med den, men du kan lett øke innsatsen ved for eksempel å gå lenger eller ved å gå ekstra fort opp bakkene, slik at du får opp pulsen. På denne måten får du en grei kondisjonsøkt ut av de daglige lufteturene.

Løp med hunden En løpetur med hunden kan både være hyggelig, morsomt og hardt! Hunden vil gjerne få litt fart på turen, og du må følge på. På lik linje med deg må hunden være i noenlunde form og vant til å være i aktivtet. Og den må bli vant til å løpe før du tar den med på lange turer. Ikke løp i mer enn 30 minutter i starten. Sørg også for å holde et tempo som gjør at hunden kan trave. Må den galoppere for lenge, sliter det for mye på kroppen. Start med å løpe et par hundre meter frem og tilbake i nærheten av der du bor, slik at hunden får gjort fra seg, og du kan kvitte deg med hundeposen.

Med eller uten bånd Har du kontroll på hunden og det ikke er båndtvang der dere løper, så slipp den løs. Det gir hunden lov til å variere løpingen, mens du kan løpe mer jevnt. Men gjør det bare hvis du kjapt kan rope inn hunden for eksempel hvis dere møter andre mennesker. Løse hunder er til irritasjon for andre, ikke minst løpere. De vet jo ikke at det er verdens beste hund som kommer i fullt firsprang mot dem.

Kast pinne og tren Hunden er en ypperlig kamerat når det kommer til fartslek og ustrukturert intervalltrening. Finn en fotballbane eller en stor plass, der hunden kan løpe fritt.Kast pinne eller ball, og bruk krefter sammen med hunden. Det er lek og trening på samme gang.

Bliv sammen med hunden_NO

Det er viktig at du ikke trener med hunden rett før den skal være alene. Adrenalinet i hunden gjør at den må ha minst 20 minutter i selskap med noen før du forlater den.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: