© Valling.com

Tren med kona

Fordelene ved å trene med kona eller kjæresten er mange. Dere tilbringer tid sammen, dere kjenner hverandres temperament, og dere får en ny felles interesse.

19. mai 2010 av Birgitte Aabo

Prøv noe nytt. I stedet for å introdusere kona for en treningstype du allerede kjenner godt, er det lurt å finne et felles prosjekt i en helt ny treningsform. Kanskje har dere hver for dere tidligere drevet med en aktivitet som dere nå kan komme tilbake til. Eller kast dere ut i noe som ingen av dere har prøvd før, og test om det er noe for dere.

Del opp løperuten De færreste par løper like fort, og for å slippe å irritere seg over det, kan det være lurt om dere deler dere underveis, slik at dere har løping som et fellesprosjekt, men løper deler av ruten hver for dere. Løp f.eks. sammen under oppvarmingen i et par km, og del dere deretter opp og løp en kortere eller lengre rute, som senere møtes, slik at dere kan avslutte noen km i fellesskap. Etter oppvarmingen kan du eventuelt også løpe foran til et avtalt sted, og snu der og komme kona i møte.

Løp intervaller Er dere begge ambisiøse løpere, er intervalltrening super trening for par. Løp intervaller basert på tid, f.eks. 3-minuttersintervaller, slik at dere løper like lenge selv om dere ikke løper like fort. Dere kan også løpe om kapp og la henne løpe først, slik at du prøver å nå henne igjen.

Sammen og hver for seg Mange treningsformer gir mulighet for å trene sammen uten å være avhengige av hverandre. Dette gjelder blant annet spinning, styrketrening, svømming og boksetrening. Treningssentrene har mange treningstyper. Sjekk gruppene, og se om dere finner noe som begge er interessert i.

Meld dere på konkurranserDet kan være ekstra motiverende for dere å sette dere et felles mål, f.eks. i form av en konkurranse dere begge vil delta i. Det er mange muligheter på mosjonsnivå, og hvis dere innimellom blir lei av treningen, gir det samhold og kampånd å tenke på målet som skal oppnås. Hvis dere kan kombinere en konkurranse eller et stevne med en miniferie i en annen landsdel eller i utlandet, vil gulroten bli ekstra fristende.

Spill dobbel Hvis dere foretrekker idrettsgrener som er vanskelig å trene sammen på grunn av styrkeforholdet, kan kanskje dobbel være løsningen. Få med dere et par gode venner som passer styrkemessig, og kom i gang med for eksempel tennis, badminton eller squash.

Hva vil dere oppnå med treningen?

Det er ikke alltid uten problemer å trene med kona eller kjæresten. Kommer dere skjevt ut i begynnelsen, kan det utvikle seg i negativ retning. Derfor er det viktig at dere avklarer forventningene før dere begynner.

Les også

Hva vil du oppnå med treningen det neste året?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: