© istock

Kjapp musikk gir treningen et løft

Mer tekno, færre ballader. Vil du ha best effekt av musikken til trening, bør rytmen være rask.

13. juli 2020 av Redaktionen

Pleier du å ta på hodetelefonene og sette på sanger med rask rytme når du skal løpe en tur, gjør du absolutt noe riktig. En ny studie viser at uptempo-musikk får oss til å jobbe hardere og i tillegg gjør at vi opplever treningen som mindre anstrengende enn når vi ikke hører mu

sikk eller trener til sanger med roligere rytmer. Forskerne undersøkte effekten av tempoet i musikken på en gruppe kvinnelige mosjonister, som enten skulle løpe på tredemølle eller trene styrke. Deltakerne gjennomførte treningsøktene i stillhet eller med popmusikk med ulikt tempo i ørene. Resultatene viste at musikk med ganske raskt tempo under treningen reduserte såkalt RPE, som står for rating of perceived exertion og er et mål på hvor hard treningen kjennes ut. 

Men ikke nok med at treningen føltes mindre anstrengende, forskerne målte også høyere puls hos deltakerne når de trente til musikk med raskere rytmer. De trente altså både hardere og vurderte samtidig treningen som mer behagelig. Spesielt personer som løp på tredemølle opplevde denne effekten, mens den ikke var like tydelig hos dem som trente styrke. 

Kilde: Frontiers in Psychology

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: