Bli klar til din første mini-triatlon

Triatlonsporten blir stadig mer populær, og det har sine grunner. Les om dem her, og se hvordan du blir klar til din første mini-triatlon.

3. juli 2013 av Torbjørn Sindballe

Triatlon sprer seg raskt. De store triatlonstevnene er fulltegnet på kort tid, og Norges Triathlonforbund får stadig flere medlemmer. Det har sine grunner.

Her ser du de fem viktigste:

Morsomt: Triatlon er en utrolig morsom idrett. De tre forskjellige treningsformene og de to skiftene gir en helt egen dynamikk som du ikke får under for eksempel et mosjonsløp.

Færre skader: Mange løpere sliter med belastningsskader på grunn av den ensidige belastningen ved løping. Når du trener til triatlon, veklser du mellom svømming, løping og sykling og belaster derfor kroppen mindre ensidig.

Allround-form: Løpere og sykkelryttere er svake i overkroppen, mens mosjonssvømmere har dårlig kondisjon. Tri-treningen gir en fantastisk allround-form som ingen av de tre grenene klarer alene.

Motivasjon: Treningen før et tri-stevne byr også på mye variasjon. Det er veldig bra for motivasjonen – orker du ikke å løpe, kan du ta en tur i svømmehallen eller en sykkeltur i stedet.

Overkommelig: Triatlon er noe helt annet enn ironman. Det finnes mange mini-triatlonstevner som består av 400m svømming, 18 km sykling, og 4 km løping. Det klarer du å gjennomføre med én treningstur per uke i hver gren i noen uker.

Drømmer du om å gjennomføre en mini-tri? Last ned vår pdf, der den tidligere verdensstjernen Torbjørn Sindballe gir deg et åtteukers program til mini-tri samt mengder av gode råd.

Triathlon treningsprogrammer På utkikk etter et triatlon treningsprogram? Her finner du triathlon treningsprogrammer for både begynnere og erfarne.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: