Hvordan gjennomfører jeg min første triatlon?

Jeg skal snart delta i min første triatlon. Har dere noen gode råd om forberedelser og taktikk?

Triatlon krever ikke bare at du kan svømme, sykle og løpe. Du skal også meste den fjerde grenen, nemlig å skifte. Her er eks-triatlonverdensmester Torbjørn Sindballes gode råd til tridebutanten:

Tren i det riktige vannet

Foregår svømmingen i havet, er det spesielt viktig å ha trent en del på å takle bølger og strøm. Også i innsjøer kan det være bølger.

Vinn tid i skiftesonen

Legg et håndkle ved siden av sykkelen, og legg utstyret ditt på dette. Legg ut utstyret i riktig rekkefølge. Sørg for å ha et område å stå på. Dermed slipper du å børste tærne før du tar på deg sykkelskoene.

Finn ditt eget tempo

Ikke la deg rive med av konkurrentene. Noen feildisponerer sin første triatlon fullstendig og dundrer av gårde i et langt høyere tempo enn de noen gang har kunnet prestere under trening, og dermed møter de veggen med et brak midtveis i løpet. Hold deg til ditt eget tempo. Får du ekstra adrenalin på løpsdagen, så vent med å bruke den til du er halvveis gjennom løpedelen av konkurransen.

Sett deg realistiske mål

Din første triatlon skal først og fremst være en god opplevelse. Heng deg ikke opp i tider og målsettinger, men se på det som læring, og vær klar til å ta dagen som den kommer.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: