Hopp i havet Ikke nøy deg med å trene i basseng, men prøv også å svømme i sjøen, som man gjerne gjør i konkurranser.

Hvordan svømmer jeg meg i tri-form?

Jeg tar sikte på min første halve ironman i september. Men hvordan skal jeg svømmetrene for å komme i god nok form?

Når man som du skal svømme hele 1,9 km i forbindelse med en halv ironman, må du først og fremst ha god utholdenhet.

Svømmetreningen bør deles opp i mindre etapper, slik at du hele tiden kan konsentrere deg om teknikken. Prøv å svømme 19 x 100 meter, 10 x 200 meter eller 5 x 400 meter, men avslutt økten så snart du kjenner at du begynner å fuske med teknikken. I så fall har distansen blitt for lang i forhold til din nåværende form.

Det er fornuftig å investere i noen timer med en svømmetrener, fordi god teknikk har så stor betydning for hvor sliten du blir av svømmeetappen, og dermed for hvor mye energi du har igjen til sykling og løping på konkurransedagen.

Husk å svømme i åpen sjø

Du skriver at du har mulighet til å trene tre ganger per uke, og det er optimalt hvis du kan svømme to eller helst alle tre gangene hver uke. Setter du for eksempel av en hel time til svømming, vil du lett kunne nå de planlagte treningsdistansene. Og du vil raskere komme til å svømme mer enn 1900 meter på en økt, og dermed får du bedre utholdenhet og mer overskudd på konkurransedagen.

Husk også å svømme i åpen sjø når konkurransedagen nærmer seg om 3–4 måneder. Du må venne deg til å svømme i bølger og strøm, og du må øve deg på å holde kursen og orientere deg i vannet.

Triatlon treningsprogrammer På utkikk etter et triatlon treningsprogram? Her finner du triathlon treningsprogrammer for både begynnere og erfarne.

Les også

Hva vil du oppnå med treningen det neste året?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: