© Colourbox

Klargjør sykkelen for triatlon

Slik forvandler du racersykkelen til en lynrask triatlonsykkel.

16. september 2014 av Lasse Lyhne

Har du tenkt å prøve deg i triatlon, men vil slippe å betale tusenvis av kroner for en rendyrket trisykkel? I så fall kan du med noen enkle og rimelige justeringer forvandle den vanlige racersykkelen til en triatlonsykkel.

Slik gjør du:

Frem med setet. En stor, men diskré forskjell på en trisykkel og en racersykkel, er plasseringen av setet. Seterøret er brattere på en trisykkel, og setet sitter lenger frem. Dermed flyttes vekten fremover i tribøylen, aktiverer baksiden av lårene og avlaster lår og hofter slik at bena er klare til den kommende løpeturen. Flytt setet så langt frem som mulig. Du kan også kjøpe en vinklet setepinne som flytter setet langt frem. For deg som gjerne bruker vater og lodd, kan du merke deg at vinkelen mellom krank og sete skal være 78–80° – mens den sammen vinkelen på en racersykkel er 72–73°. Investering: 0–700 kr.

Aerobar. Aerobaren trekker armene sammen og gir en smalere, mer aerodynamisk sittestilling. Sats på en justerbar aerobar, slik at du kan finjustere innstillingen. Optimalt sett skal vinkelen i albue og skulder være 90 grader når du ligger i bøylen. Kjøp ev. en kortere styrepinne hvis aerobaren skal nærmere kroppen. Investering: Aerobar: 500-2000 kr. Styrepinne: 300–1000 kr.

Klargjør sykkelen for triatlon

Last ned pdf-dokumentet og få fem andre tips til sykkelen som kan kan redusere sykkeltiden med flere minutter.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: