Martin Flinta, 40 år. Her under Xterra-VM i fjor.

Nordens beste crosstriatlet: ”Det er bare vanvittig moro!”

Fokus på terrenget, ikke på smerten, og en lettere stemning er noen av grunnene til at Martin Flinta elsker crosstri.

25. mars 2014

Martin Flinta er en rutinert triatlet, verdensmester i eventyrløp og Nordens beste crosstriatlet. Han kom på andreplass under Xterra-VM på Maui i fjor, bare tolv sekunder fra gullmedaljen.

— Jeg har drevet med triathlon i 20 år og eventyrløp i 15. Jeg elsker å trene ute i naturen, og derfor passet crosstriathlon perfekt. Jeg deltok i mitt første crosstri, et lite lokalt arrangement med 300 deltakere, for fem år siden, og var frelst fra første stund. For meg er crosstri ganske enkelt mye morsommere enn tradisjonell tri. Du konkurrerer i vakre, grønne omgivelser i stedet for på grå og støvete asfalt – og det skjer noe hele tiden. Du er konstant fokusert på terrenget og tenker bare et par meter fremover: Hvordan klarer jeg den svingen? Klarer jeg å komme over den roten? Osv.

I tradisjonell trisport er det mye fokus på smerte og lidelse. Det er mye mer ensformig og handler om watt og puls, med langt mindre oppmerksomhet på det som skjer rundt en. Stemningen er også lettere i crosstri. Folk er mer avslappet og prater og fleiper på startstreken, selv om det er et verdensmesterskap.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: