© Colourbox

Slik blir du en god triatlet

Sjarmen ved triatlon består først og fremst i at tre vidt forskjellige aktiviteter skal kobles sammen slik at de gjennomføres på kortest mulig tid.

26. august 2010 av Martin Kreutzer

Kreftene må disponeres riktig fra start til slutt. Vinneren kåres først på målstreken, og en lynrask sykkeltur er lite verdt hvis løpeturen preges av kramper og tunge ben. I løpet av noen uker med treningsprogrammet får du et klart inntrykk av hvor fort du må svømme, sykle og løpe for å få det til å fungere best mulig nettopp for deg.

Den aktiviteten som stjeler mest tid for de fleste, er svømming. Mange svømmer langsomt og bruker altfor mye krefter på å komme seg fremover. Med mindre du har en fortid som svømmer, er derfor det beste triatlontipset å få finpusset krålteknikken ved hjelp ev en instruktør eller i en svømmeklubb. Treningsmengde og riktig utstyr er også med på å gi bedre forutsetninger for å hevde seg.

Triathlon treningsprogrammer På utkikk etter et triatlon treningsprogram? Her finner du triathlon treningsprogrammer for både begynnere og erfarne.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: