Slik lykkes du med triatlon

Drømmer du om å gjennomføre en triatlon, så start i det små. Vi guider deg til suksess med en minitriatlon, som tilsvarer cirka 1/10 av en Ironman.

16. august 2016

Du trenger ikke våtdrakt eller sykkel med platehjul til en minitriatlon, men skaff deg en racersykkel. Det gjør løpet morsommere.

Møt opp i god tid, og få utlevert startnummeret. Sjekk hvordan nummeret skal sitte, hvordan løypa er, hvordan skiftesonene er bygd opp, osv.

Finn plassen din i skiftesonen, og legg fram tingene dine. Noen ganger må alt utstyret ligge i en kasse, andre ganger kan det ligge på bakken.

Legg et håndkle på bakken. Velg gjerne et i en kraftig farge, slik at du ser det lett når du kommer opp av vannet. Svømmer du i åpent vann uten våtdrakt, er det svært viktig at du er gjennomvarm før du starter, så husk å varme godt opp.

Dypp deg i vannet før start for å forberede deg på kuldesjokket. Og så er du klar til din første triatlon.

Slik gjennomfører du godt:

*** Svømmestarten:**

Plasser deg riktig i startfeltet. Snakk med de andre i ditt heat, slik at dere plasserer dere etter prestasjonsevne. I åpent vann finner du en plass i feltet som svarer til svømmeferdighetene. Starten er ofte kaotisk, så vær mentalt forberedt på det. Etter noen meter blir det mer spredning i feltet. Er det bølger, må du kjempe hele veien.

*** Fra svømming til sykling:**

Når du kommer opp av vannet, er du litt omtåket, så ta det med ro og sett ned farten. Blodet må fordeles rundt i kroppen igjen. Bytt klær slik du har planlagt, fortsett ut av skiftesonen og kom i gang på sykkelen. Hold litt igjen i starten, og finn et tempo du kan holde hele veien. Drikk hvis du er tørst, men ikke fyll opp magen.

*** Fra sykling til løping:**

Etter sykkelturen gjenstår bare fire kilometer løping. I starten er det helt normalt at beina føles litt småstive og ukoordinerte, men bare fortsett, så finner du snart rytmen. Kjemp deg gjennom de siste kilometerne, og så er det bare å juble når du krysser målstreken.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: