Triathlon – den nye folkesporten?

Triathlon er ikke lenger forbeholdt supermosjonistene. Nå vil også Ola og Kari være med og svømme, sykle og løpe.

18. september 2013

En klassisk

triathlon

er en særdeles krevende øvelse. Den består av 3,8 km svømming, 180 km sykling og en maraton på 42,2 km. Det er ikke for pingler, men det finnes heldigvis kortversjoner.

Triathlon, og ikke minst mini-tri, er mer populært enn noen gang før. Her kan alle, uansett nivå, få sjansen til å prøve seg på en idrett som er både variert og opplevelsesrik. Etter å ha vært i ferd med å dø ut på slutten av 90-tallet, har sporten vokst kraftig her i landet fra 2003, og dette er en del av en internasjonal trend.

Det spesielle er at dette skjer i en idrett der det ikke finnes nordmenn som hevder seg på internasjonalt nivå, og der det heller ikke finnes utøvere som er kjent blant det store sportsinteresserte publikum. Triathlon befinner seg fortsatt langt bak de store publikumsidrettene som fotball og langrenn.

Norges Triathlon Forbund forventer likevel en vekst på 150 prosent frem til 2017 og satser på å legge til rette for prestasjoner innen både bredde- og eliteidretten. Eller som de sier det selv: "Triathlon skal være den foretrukne idretten for alle som driver med allsidig utholdenhetsidrett".

Og nettopp allsidigheten er kanskje noe av det som trekker mest. De fleste har muligheten til å gjøre det godt i hvert fall i én av grenene. I tillegg til ulike distanser finnes det dessuten egne vintertriathlon, der svømmingen er erstattet med langrenn, og duatlon som består av løping og sykling.

Har du lyst til å prøve deg, kan du begynne med å finne et arrangement i Løpskalenderen i Aktiv Trening. På hjemmesiden til NTF finner du alt du trenger å vite for å delta:

www.triathlon.no

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: