mann springer
© istock

Triatlon: Hvordan trener jeg på overgangen?

Jeg frykter overgangen fra sykling til løping når jeg skal delta i min første triatlon. Hvordan kan jeg øve på å takle den?

12. september 2022 av Jesper U. Larsen

Overgangen fra sykling til løping er en av de store utfordringene under en triatlon. Kroppen er sliten, lårene er fulle av melkesyre og beina føles døde. Det er en helt annen følelse enn å løpe med friske bein. Det er derfor mye å hente både for prestasjonen og opplevelsen at du trener på overgangen cirka en gang i uka. Det kan gjøres på mange måter. Det enkleste er å legge inn en løpetur etter en ganske hard sykkeltur.

Les også: Vet du hva en triatlon krever? Vi har samlet alt du bør vite.

Løpeturen behøver ikke å være så lang (10–20 minutter er nok), men det er viktig at du går raskt fra det ene til det andre, og at du får opp løpefarten fra første steg. Er du mer ambisiøs, kan du satse på krysstrening der du veksler flere ganger mellom løping og sykling. I tillegg til at du får trent på overgangen fra løping til sykling, er det super intervalltrening. Her kan du se hvordan du kan gjøre det.

Slik kan du krysstrene 

Det kan for eksempel gjøres på spinningsykkel og tredemølle eller i en liten rundløype der du låser sykkelen til et skilt eller lignende. Slik gjør du: Varm opp i 10–20 min. på sykkel. Kjør deretter 3–6 sekvenser à 10 min. hard sykling og 5 min. hard løping. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: