© istock

Vi trener på nye måter etter koronaen

Covid 19 har hatt stor effekt på alt i samfunnet, også måten vi trener på

17. september 2020 av Redaktionen

At koronakrisen har påvirket treningsvanene våre, kommer neppe som en overraskelse på noen. Da treningssentrene ble stengt i mars, fikk utendørsaktiviteter som gåing, løping og sykling en formidabel økning, mens typiske innendørsaktiviteter som styrketrening, løping på tredemølle og innendørssykling naturlig nok falt betydelig. 

Den finske treningsklokkeprodusenten Polar kan nå legge fram tall som viser den nøyaktige utviklingen for hver enkelt aktivitet i Norge i forbindelse med koronaen. Polar har samlet inn en stor mengde data blant brukere av målerproduktene sine, og de har sammenlignet aktivitetene i februar (før koronakrisen) med aktivitetene i april (under koronakrisen). 

Vi droppet treningen innendørs

Til gjengjeld er vi blitt mye ivrigere ute i løpeskoene og på sykkel.

● 117 prosent har løping utendørs steget med i Norge etter koronaen. Samtidig har løping på tredemølle falt med 80 prosent. 

● 66 prosent færre sykkeløkter innendørs har det blitt etter at koronaen stengte ned landet. Til gjengjeld har sykling utendørs gått opp med hele 173 prosent i perioden.

● Mens sykling før koronaen satte inn var noe nordmenn gjorde mer av i ukedagene enn i helgene, ble det under lockdownperioden mer en helgeaktivitet, med flere sykkelturer på lørdagene og søndagene enn alle de andre ukedagene til sammen. 93 prosent flere gåturer er det blitt registrert blant de norske Polar-brukerne etter at koronakrisen rammet.

● Interessant nok har crossfit bare opplevd et fall på 8 prosent. Crossfitterne har tydeligvis vært flinke til å flytte treningen utendørs.

● Like flinke har ikke styrketrenerne vært. Selv om mange har tatt med seg styrketreningen utendørs i parker og andre steder, har antall styrke- økter totalt falt med 38 prosent. 

Les også

Hvorfor begynte du å løpe?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: