© Jon Klasbu

Yngvar Andersen – en mann og hans mål

Puls-Yngvar, NRK-Yngvar, PTen med sognemålet. Det finnes mange fine kallenavn på en mann som strengt tatt er alt annet enn fin. Han er rå, kompleks, sterk og reflektert – og mye annet.

8. november 2013 av Kikki Berli-Johnsen

Bak en svartlakkert smijernsport, i et gult hus i en overdådig hage, bor Yngvar Andersen med sin Liv og to døtre. Der lever de det gode liv, med ditto naboer, barn i alle aldre, mennesker som trår til hvis det trengs, som gir av seg selv, som stopper for en prat når de lufter hunden etter frokost. Idyllen er fullkommen i den lille gatestubben et sted i Oslo.

Som de fleste har også Yngvar flere sider. Den de fleste kjenner er PT-Yngvar. Den Yngvar som forteller at alle hverdagens gjøremål kan bli til en treningsøkt. Vi trenger verken dyre apparater eller de nyeste treningsklærne. Vi trenger en skureklut, en jerngryte og noen pakker mel. Vi har alle sett Yngvar Andersen gjøre noe så enkelt som det å vaske under sofaen, til en treningsøkt.

Men først og fremst er altså Yngvar pappa til Karla Lykke og Franka Maria på tre og halvannet år. Og Yngvar er der for jentene, for – som han sier; han har snakket med mange i løpet av livet, og ingen har noen gang sagt at de angrer på at de har brukt tid på ungene sine.

"Det er klart jeg må jobbe, sier han, det er klart jeg har drømmer og mål, men jeg vil ikke være en maniac som bare jobber. Det er ting jeg ser jeg skulle ha gjort og burde ha gjort, men jeg prioriterer dem bort, for jeg skal ha med meg så mye jeg kan av jentenes oppvekst. Jeg vil aldri klare å få med meg alt, men så mye jeg kan skal jeg ha med meg."

Som abonnent kan du laste ned hele intervjuet med Yngvar Andersen her.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: