© Info: sigmasport.com

Billigklokke med masse funksjoner

Sigma lever i høyeste grad i skyggen av Garmin, men de tyske ingeniørene er dyktige, og deres første GPS-klokke er absolutt interessant. Men den er ikke helt uten utfordringer.

30. april 2020 av Lasse Lyhne

SIGMA ID. TRI

Sigma er ikke noen stor aktør på våre breddegrader når det gjelder sykkelcomputere, og de er enda mindre når det handler om treningsklokker. 

Det vil det tyske selskapet prøve å gjøre noe med, og det skal de to nye treningsklokkene ID.Tri og ID.Free bidra til. Den førstnevnte har fokus på triatlon og strukturert trening, mens den andre har en klarere friluftsprofil med blant annet ski- og fotturfunksjoner.

Ser vi på spesifikasjonene, er det imponerende hvor mye klokkene inneholder: GPS, håndleddspuls, barometrisk høydemåler, flere avanserte trenings- og navigasjonsfunksjoner, samt en fiks holder, som gjør at klokka kan brukes som sykkelcomputer. Alt sammen for under 1800 kr. Det er det ikke mange som kan matche. Legg til muligheten for å laste opp ruter til klokka og koble den til alt fra wattmålere til pulsbelter via Bluetooth eller Ant+, og du har noe som på papiret ser ut som et av de beste kjøpene på markedet. Men, for det er et men, selv om det ikke er så stort: Klokka bærer preg av det pløyes ny mark – på godt og vondt.

Brukerflaten er trøblete å finne rundt i, og noen av funksjonene skjuler seg på merkelige steder i menystrukturen. Appen ser ut som et studentprosjekt på 90-tallet og er milevis unna den visuelle, intuitive opplevelsen vi etter hvert har blitt vant til hos andre. Skjermen er liten og svart/ hvit, og noen av tallene er små. Pulsmåleren er bra under sykling og mye annen kondisjonstrening, men utfordres under løping, der den ofte måler stegfrekvensen framfor hjerterytmen. Men det grunnleggende er på plass: GPSen er rask og nøyaktig, forbindelsen til mobil og eksterne sensorer er stabil, og funksjonene fungerer når du lærer dem å kjenne.

Utvendig er klokka litt plastaktig, men solid. Knappene er gode, og remmen er myk og behagelig. Og så er den lett. 42 gram tynger ikke mye på håndleddet, og det er verdt å ta med i betraktningen når klokka også er laget for triatlonkonkurranser. 

Pris: 1779 kr. Hva: Klokke til triatlon, løping, sykling og svømming. Håndleddspuls og barometrisk høydemåler. Batteritid: 12 timer med GPS.
Pris: 1779 kr. Hva: Klokke til triatlon, løping, sykling og svømming. Håndleddspuls og barometrisk høydemåler. Batteritid: 12 timer med GPS.© Info: sigmasport.com


Konklusjon

Et svært spennende produkt til deg som vil gå mot strømmen, ha masse funksjoner, spare penger og er villig til å sluke et par praktiske småkameler for å gjøre det.

+ Pris, treningsfunksjoner og GPS-ens hurtighet og presisjon. 

÷ Fæl app, ustabil pulsmåling og litt for små tall på skjermen. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: