Reebok ATV19+ floppet stort

De seks villeste utstyrsfloppene

Vi ELSKER nyskapende utstyr og dingser, men noen ganger blir de høye ambisjonene til bisarre og ubrukelige produkter. Vi har samlet tidenes dummeste utstyrsflopper her.

25. januar 2017 av Lasse Lyhne
Magnesiumsykler

1. Magnesiumsykler

Lansert: 1992

På 80- og 90-tallet ble det eksperimentert med ulike sykkelmaterialer. Blant de mer eksotiske ble Kirks Precision-rammen fra 1987 framstilt av magnesium, som er brennbart. En historie går ut på at en engelsk sykkelrytter en gang krasjet på en grusvei, og at gnister fra flint på veien antente sykkelen og den brant opp. Det kan man kalle en liten ulempe.

Samsung SPH-WP10

2. Samsung SPH-WP10

Lansert: 1999

SPH-WP10 var verdens første smartklokke og ble lansert 15 år før Apple Watch. At det ikke ble noen suksess kan muligens skyldes at det var forut for sin tid. Det kan også skyldes at klokka faktisk var en telefon som ble spent rundt håndleddet, at det hadde en batteritid på 90 minutter og i 1999 kostet over 5000 kroner. 

Oakley Thump

3. Oakley Thump

Lansert: 2006

Oakley har laget mange fete briller. Thump var ikke en av dem. Brillen var den første (og visstnok også siste) med innebygget musikkspiller. Det designmessige rundt den innebygde teknologien var en katastrofe: Thump var tung, klumpete og uelegant, og fargerne grusomme..

Adidas Springblade

4. Adidas Springblade

Lansert: 2014.

Etter å ha introdusert den revolusjonerende mellomsålen Boost i 2013, og posisjonert seg som et av de mest innovative løpemerkene, var det som om Adidas bevisst forsøkte å sette renomeet på spill med lanseringen av Springblade. Den dyre løpeskoen (2100 kr ved lanseringen) med det merkelige utseendet var basert på en teknologi ingen egentlig trodde på – og så ut som noe som kunne kjøpes på TV-shop.

Shake Weight

5. Shake Weight 

Lansert: 2006

TV-shop er en nærmest evig kilde til snodig treningsutstyr. Et av de verste, som også har fått mest omtale, er Shake Weight – en håndvekt med en fjæranordning som skal ristes for å få en god treningsøkt. Problemet er blant annet at det ser ut som om man gjør noe helt annet når håndvekten beveges flittig opp og ned (vi anbefaler YouTube). 

Reebok ATV19+

6. Reebok ATV19+

Lansert: 2013

Reeboks forsøk på å utvikle den ultimate skoen til hinderløp førte i 2013 til lanseringen av tidenes styggeste løpesko – ATV19+. Sålen skulle være stabil og gi grep i all slags terreng. Men i vår bok minner den mest av alt om et merkelig møte mellom en treningssko og en kjempeblekksprut. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: