Det feteste treningsutstyret til 2017

2017 ser ut til å bli et spennende år på utstyrsfronten. Vi har funnet det mest interessante og nyskapende. Du kan glede deg!

28. november 2016 av Peter Hyldahl

1. Shoka Bell - Ringeklokke med GPS og alarm

Hva: Ringeklokke med ulike lyder som kan advare medsyklister, fotgjengere og andre trafikanter. Klokka har også en bevegelsessensor som fungerer som alarm når du er borte fra sykkelen, og sammen med mobilen din kan klokka vise vei ved hjelp av store LED-piler. Og ja, den kan også brukes som sykkellykt! Hvorfor er det fett: For det første er den stilig på sykkelen. For det andre byr den på en hel haug nyskapende funksjoner. Alarmen er for eksempel genial, siden den uler og blinker og gir deg beskjed via en app hvis noen prøver å flytte på sykkelen din. Det er snakk om et såkalt Kickstarter-prosjekt, som først må settes i produksjon. Men vi håper det skjer kjapt, for Shoka er en smart pakkeløsning hvis alt fungerer som de lover! Når: I løpet av 2017.

2. POC Resistance - Terrengsykkelklær med innebygget beskyttelse

Hva: Ny sykkelklesserie til terreng-sykkelryttere. Tøyet er lett, velsittende og funksjonelt og gir beskyttelse gjennom blant annet antifriksjonsmaterialer og innebygde puter. Designet er som alltid hos POC ganske kult. Hvorfor er det fett: POC har lenge laget stilig tøy til enduro og de siste årene også til landeveissykling. I den nye serien forener POC de to linjene og presenterer en klesserie som både har fokus på lav vekt, pusteevne og design til mange timer på setet, samt robusthet og beskyttelse. POC Resistance-serien består både av korte og lange bukser, trøyer, jakker, hansker samt en hjelm. Når: Nå.

3. Salomon S-Lab XA Amphib - Sko til både svømming og løping

Hva: Sko spesielt egnet til swimrun. Skoen er konstruert slik at den drenerer vannet og ikke suger til seg væske. Dermed blir ikke den lette skoen (215 gram) tung når den blir våt. Den grove sålen sikrer godt fotfeste i løst og gjørmete underlag, og innsiden gjør at den kan brukes uten sokker. Hvorfor er det fett: Swimrun, hvor man veksler mellom å svømme og løpe, er fortsatt en ukjent løpsform for mange, men utbredelsen vokser. Vi ser også stadig flere hinderløp (obstacle races), hvor man løper over, under og gjennom utallige hindre – ofte i krevende terreng. Til det er skoen suveren. Salomons asfaltsko har ikke alltid vakt begeistring, men minimalistiske terrengsko pleier de å ha kontroll på. Når: Våren 2017.

Les mange flere anmeldelser av det nyeste utstyret i magasinet som er ute nå, eller kjøp et årsabonnement på Aktiv Trening og få rabatt her!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: