Mann som trener hjemme
© iStock

Fire suverene redskaper til hjemmetrening

Disse produktene gir deg muligheten til å kjøre mange øvelser med egen kroppsvekt. Samtidig er de billige og tar så liten plass at du kan gjemme dem under senga når du ikke bruker dem.

12. mars 2020 av Lasse Lyhne

Redskaper til hjemmetrening 

Flytt treningen hjem i stua, kjelleren eller garasjen. Det er mange fordeler ved å trene hjemme, og hvis du vet hva slags utstyr du bør ha, kan du faktisk bygge deg et komplett treningssenter uten å måtte ta opp lån på huset.

Her er fire suverene redskaper til hjemmetrening: 

1. Pull-up-bar

Kroppshevinger er en av de beste øvelsene for overkroppen, så en pull-up-bar til veggen eller dørkarmen er kjekk å ha. Denne modellen kan monteres uten skruer i en dørkarm og har flere grepsinnstillinger, så den enkle øvelsen kan varieres, og du kan jobbe med gripestyrken. Stanga kan også brukes til chinups, beinløft, osv.

2. Kettlebell 

Kettlebellen er et veldig allsidig treningsredskap. Swings er den mest kjente øvelsen med kettlebell, men du kan også bruke den til klassiske styrkeøvelser som knebøy, utfall og markløft, samt et knippe andre effektive øvelser der du svinger, presser eller støter kula. Kjøp gjerne to stykker, for da kan du ta mange flere øvelser. 

Her får du fem geniale kettlebelløvelser.

3. Matte 

En trenings matte er nesten helt nødvendig når du skal ta situps, rygghev og alle andre øvelser som foregår på gulvet. Gå for en tykk matte i relativt kompakt materiale, slik at den ikke blir presset helt flat. Det gir mest støtte når du tar hoftehev og andre øvelser som legger press på skuldre, korsrygg og halebein.

4. Magehjul 

I 2014 ble øvelsen roll-out, der du ligger på knærne og ruller deg fram og tilbake, kåret til verdens beste mageøvelse. For å ta den må du bruke et ab-wheel. Gå for et bredt og stabilt hjul.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: