Hva? Actionkamera med HD-oppløsning. Fjernstyring via ANT+ eller smarttelefon. Innebygd GPS.

Garmins nye actionstjerne

Med integrert GPS, Wi-Fi og fjernstyring fra blant annet sykkelklokke er Garmins kamera, Virb Elite, den nye stjernen når du skal filme trenings-opplevelsene.

## Garmin Virb Elite | |

Pluss: Mange funksjoner og høy kvalitet.

Minus: Størrelsen og plasseringen av minnekortet.

Konklusjon: Brukervennlig actionkamera for aktive brukere. De mange funksjonene kombinert med høy kvalitet gjør Virb til en farlig seriøs utfordrer for GoPro.

Pris: 2995 kr.

www.garmin.com

GoPro har etablert seg godt som kongen av actionkameraer, men med Garmins nye Virb Elite er posisjonen alvorlig truet. Dette er et svært gjennomtenkt og solid bygd kamera med funksjoner som GoPro-brukere bare drømmer om. Den 1,4-tommer store fargeskjermen hjelper til når man stiller inn kameraet og kan brukes som søker, og den brukervennlige opptaksknappen er enkel å betjene også med hansker.

Samtidig kan Virb Elite fjernstyres med en Garmin løpe- eller sykkelklokke med ANT+-teknologi. Alternativt kan du styre kameraet fra smarttelefonen via Wi-Fi.

Ved hjelp av innebygd GPS og høydemåler kan du automatisere opptakene og for eksempel få Virb til å ta opp bare når det registrerer bevegelse. Kameraet har også en del treningsfunksjoner og kan spore bevegelser på samme måte som en GPS-klokke, slik at du ser hvor langt, hvor fort og hvor du har beveget deg. Men oppsettet er omfattende.

Kamerafunksjonene er førsteklasses. Stillbilder tas med en oppløsning på 16 megapiksler, og her er kvaliteten minst på høyde med GoPro med skarpe og detaljerte bilder. Film gjengis med utsøkt dybdeskarphet, og både for- og bakgrunn vises knivskarpt og detaljert. Dessuten er selv raske actionopptak helt rolige og uten sløring. Selve kameraet er noe større enn GoPro, men det er lett å ta med og ligger godt i hånden når man vil bruke det håndholdt.

Virb kan monteres på hjelm, styre eller andre steder ved hjelp av ulike beslag, og allerede nå finnes det en del fra Garmin – særlig til sportsbruk.

Ett ankepunkt er at du må ta ut batteriet for å bytte minnekort, men det er en liten detalj i et ellers helstøpt produkt.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: