Produktinfo Skosensor som kan monteres i/på skoen. Registrerer all bevegelse og laster opp til Adidas miCoach. For iPhone og Android.

God idé – men ugrei i bruk

Den lille Adidas Speed Cell måler hvor langt og hvor hardt du trener, enten du løper eller sparker ball. Dessverre kunne brukervennligheten vært bedre.

Adidas miCoach Speed Cell | |

Funksjon: Kan mye, men det er vanskelig å hente frem data.

Kvalitet: Produktet er lite, lett og robust. Ikke noe galt her.

God til prisen: Gir treningen en ny dimensjon for en billig penge.

Konklusjon: MiCoach Speed Cell er god på løpeturen. Den kan mye, og den kan noe nytt. Brukervennligheten holder likevel ikke mål, og det gjenspeiles i karakteren. Den har potensial til å bli virkelig god, men det forutsetter en grundig redesign av hjemmesiden.

Pris: 700 kr.

www.torshovsport.no

”The fastest boot just got a brain”. Slik selger Adidas treningssystemet miCoach, som registrerer treningen din enten du løper, spiller fotball, basket, tennis eller annet. Vi konstaterer at støvelen skal være glad for at den er rask. Det er nemlig ikke hjernen den skal leve av. Egentlig er nemlig MiCoach-systemet ganske riktig tenkt, men utførelsen er ikke helt vellykket.

Systemet består av en liten elektronisk brikke, en såkalt Speed Cell, som enten legges i et par Adidas-sko eller festes på lissene til sko av et annet merke. Deretter registrerer sensoren all bevegelse. Det har vært lignende systemer på markedet i flere år, men i motsetning til disse registrerer Adidas Speed Cell bevegelser i alle retninger – også korte akselerasjoner. Derfor kan den brukes til mange andre aktiviteter enn løping. Etter treningsøkten lastes data opp til miCoach på nettet, der de kan analyseres. Produktet er kompatibelt med både iPhone og Android-telefoner, som fungerer fint som styringsenheter mens man trener.

Vi har testet miCoach ved løping og fotball. På løpeturer med en iPhone fungerer den utmerket og gir god og motiverende informasjon. Presisjonen er god både når det gjelder distanse, tempo og skrittfrekvens. Ved løping er dette selvsagte og relevante data. Spiller man fotball, får man et direkte mål på hvor mye man løper og beveger seg i løpet av en økt. Dermed kan man sammenligne prestasjonen på banen med løpeturene. miCoach er da også opplagt for alle som både løper og driver med ballspill.

Systemet leverer altså gode og relevante data. Det er informasjonens tilgjengelighet som er problemet. Brukervennligheten er kort sagt ikke god nok. Sensoren registrerer all bevegelse, og dermed får du med data også når du banker jord av støvlene, tisser i pausen osv. Derfor er det første du gjør når du laster opp økten, å definere når du har trent, og når du har gjort noe annet. Det går utover presisjonen og er ganske tungvint. I tillegg er miCoach-siden ganske treg og vanskelig å finne frem i, og vi hadde problemer med å få datamaskin, Speed Cell og iPhone til å kommunisere. For mosjonister som vil ha rask og enkel oversikt over treningen, blir det ganske enkelt for omstendelig.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: