© iStockphoto

5 tips: Få mer ut av aktivitetsmåleren

Er du tilstrekkelig aktiv i hverdagen? Det kan en rekke nye aktivitetsmålere gi deg svaret på. Ta på et lite armbånd, og la det holde øye med hvor mye du beveger deg og hvor mye du ligger på sofaen. Det nye elektroniske armbåndet kan til og med fortelle deg hvor godt du har sovet. Her ser du hvordan du utnytter aktivitetsmåleren best mulig.

31. mars 2014 av Claus Cancel - Radio24syv.

De nye aktivitetsarmbåndene er egentlig ikke annet enn avanserte skrittellere. Men nettopp fordi de er så avanserte, kan de mye mer enn bare å telle hvor mange skritt du tar.

De registrerer for eksempel også når du har vært inaktiv, og de gir deg et varsel når du har sittet for lenge. De kan også følge med på hvor godt du sover. Armbåndet registrerer hvor mye du beveger deg om natten, og dermed får du vite om søvnkvaliteten er god nok. De beste av de nye elektroniske armbåndene kan til og med vekke deg når du er i en lett søvnfase om morgenen.

Men best av alt er det at aktivitetsmåleren lagrer alle data og presenterer dem i en enkel og forståelig form via en app på smarttelefonen. Og det er nettopp innsamlingen av data over mange uker data som kan hjelpe deg å endre vanene dine.

For en ting er at du kan ha sovet godt og vært veldig aktiv en enkelt dag – noe annet er om du gjør det i flere uker eller kanskje måneder i strekk. Og det er nettopp dette de små armbåndene kan motivere deg til. Ved for eksempel å taste inn en målsetning – det kan være 10 000 skritt eller 6 aktive timer om dagen – hjelper de deg til å gjøre en ekstra innsats. Ikke for å tilfredsstille elektronikken, men for din egen helses skyld.

### 5 tips: Slik får du mer ut av aktivitetsmåleren **Velg riktig.** Er du lei av å stirre på smarttelefonen, kan du velge en aktivitetsmåler med egen skjerm, slik at du kan lese av dagens innsats på selve armbåndet. Hvis vekkefunksjonen er viktig, må du passe på å velge et armbånd som har en slik mulighet. **Sjekk måleren ofte.** Gjør det til en vane å sjekke appen på smarttelefonen (eller skjermen på armbåndet) til faste tider hver dag. Hvis du hver dag blir minnet om målsettingen din og får vite hvordan du ligger an i forhold til den, blir du mer motivert. **Sett realistiske mål.** Det nytter ikke om målene er å være aktiv 18 timer i døgnet eller å gå 25 000 skritt om dagen. Er ikke målet realistisk og tilpasset hverdagen din, lykkes du heller ikke. **Konkurrer med andre.** De fleste armbåndene har funksjoner som gjør det mulig å konkurrere med andre om å være mest aktiv. Gjør det – eller send en utfordring til venner og kolleger. Det kan være med på å holde gnisten oppe. **Ikke få panikk** hvis du glemmer armbåndet. Det er en dag i morgen, og de fleste appene gir deg muligheten til å taste inn data manuelt.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: