Fem tech-nyheter vi gleder oss til i 2017

Teknologi og trening knyttes stadig tettere sammen. Det er tydelig på verdens største tech-messe, CES-messen i Las Vegas, som nylig ble avholdt. Vi har studert messen nærmere, og funnet de fem tingene vi gleder oss aller mest til å se i hyllene.

11. januar 2017 av Lasse Lyhne

Zwift VR

Zwift VR er et system hjemmetreneren, som baserer seg på Virtual Reality. Du tar på deg en maske på hodet, setter på programmet og setter deg opp på sykkelen. Og i stedet for å sitte hjemme i garasjen og se på verktøysveggen, ser du nå opp på Alpe D Huez 21 fryktede hårnålssvinger eller en annen legendarisk sykkelrute. Zwift VR er nok ikke en teknologi vi kommer til å se med en gang. Den er dyr, og brillene sliter med svette. Det ser imidlertid ut som dette er framtida innenfor hjemmesykling. 

Polar Team Pro Shirt

Smart Wear. Altså klær og sko med innebygde sensorer som registrerer treningen, vinner fram. Polars trøye er et godt eksempel på det. Trøya har innebygd pulssensor, GPS, diverse akselerometre og bluetooth. Den er tenkt til lagsport, der treneren hele tida kan se hvilke spillere som er i ferd med å bli slitne og hvem som ikke jobber hardt nok. 

Omron Project Zero 2.0

Project Zero fra Omron er en smartklokke og en aktivitetsmåler, slik vi kjenner dem, men med en innebygd blodtrykksmåler som kan måle blodtrykket ditt rundt håndleddet. Klokka samler målingene i helseprofilen, og gir deg (og legen din) et innblikk i hvordan det står til med kretsløpet ditt.

New Balance RunIQ

New Balances klokke er, ifølge produsenten, den eneste dingsen du trenger når du løper. Den har GPS, pulsmåling, innebygd musikkspiller, touchskjerm, men også tre markante knapper til styring under løpeturen, noe vi setter pris på. Klokka er født med Strava-appen, som fungerer som treningslogger. I tillegg kan du laste ned hundrevis av andre androidapper til klokka. Prisen ser ut til å lande på rundt 2000 kroner. 

Motiv Ring

Motiv Ring måler puls, søvn og hvor aktiv du er, og det gjør den mens den sitter diskret på fingeren. En interessant detalj, er at Motiv automatisk registrerer treningen din, og selv merker om du løper, svømmer, sykler eller noe annet. Den er vanntett,og batteriet holder i fem dager. Pris cirka 1500 kroner.  


Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: