Slik velger du riktig treningsbag

Det er mange fallgruver når du skal kjøpe ny treningsbag. Sjekk vår guide så du slipper å kjøpe feil.

15. mars 2021 av Jesper U. Larsen

Det er fort gjort å la seg lokke av utseende når du skal kjøpe ny treningsbag - og det kan være dumt. Da kan det hende du ender opp med en flott bag, som er usannsynlig upraktisk og som du kommer til å irritere deg over hver gang du skal på trening. Her er noen lure vurderinger du bør gjøre før du handler. 

#1 Størrelse

Større er ikke bedre når det gjelder treningsbager. De færreste drar med seg all verdens ting og tang på trening, så du trenger ikke en helgebag som du må stappe inn i de små skapene på treningssentrene. Finn heller en bag som oppfyller plassbehovet nøyaktig. 

#2 Funksjoner

Omkledning kan være en tidstyv, men hvis du har pakket bagen strategisk og vet hvor du finner høretelefoner, hengelås, strømper og andre ting, så sparer du tid. Her er en bag med flere innerlommer gull verdt, framfor en bag der alle tingene dine ligger rotete rundt på bunnen. 

#3 Materiale

En undersøkelse på britiske treningssentre viste et skyhøyt innhold av bakterier i 60 prosent av bagene, og hver tredje inneholdt også avføringsbakterier. Derfor er det viktig å vege et materiale som er lett å gjøre rent. I den britiske undersøkelsen var bager av lær større bakteriebomber enn for eksempel bager av nylon. 

#4 Fleksibilitet

Bagen må være lett å transportere uansett hvordan du kommer deg til og fra trening. Er det skulderreim eller er hankene så lange at du kan slenge bagen.

AKKURAT NÅ KAN DU få en super treningsbag sammen med fire nummer av Aktiv Trening for BARE 149 kr (+ 59:50 kr i porto). Bagen er romslig, slitesterk og har en masse funksjoner. Du sparer 960 kroner i forhold til normalprisen. Les mer her.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: