Produktinfo Treningssekker i kraftig nylon der vekten justeres med mengden av sand. Tre modeller og størrelser: Sandball 4–14 kg, Coach 7–23 kg og Beast 19–38 kg.

Fleksible håndvekter

Du er sikret både effektiv og funksjonell vekttrening med Alphastrongs gjennomarbeidede, myke og fleksible sandsekker. De egner seg glimrende for styrketrening hjemme på stuegulvet.

9. november 2011

Alpha Strong Sandball | |

Brukervennlig: Det er en enkel sak å komme i gang med å bruke sekkene.

Kvalitet: Robuste og velkonstruerte på alle punkter.

God til prisen: Kvaliteten er høy, men du betaler dyrt for ideen.

Konklusjon: Alphastrong-sekkene er verdt prisen hvis du liker funksjonell trening med fokus på både styrke og kondisjon. I utgangspunktet virker prisen litt i stiveste laget, men det oppveies i hvert fall delvis av den tilnærmet uslitelige kvaliteten.

Pris: Fra 1300 kr

De sandfylte sekkene fra Alphastrong er et spennende alternativ til tradisjonelle håndvekter og kettlebells. Flere strategisk plasserte remmer gjør det mulig å holde sekkene på mange forskjellige måter, slik at musklene belastes fra forskjellige vink ler. Remmene gir et sikkert og godt grep rundt de solide sekkene med variabel vekt.

Til hjemmetrening skader det heller ikke at sekkene er skånsomme mot parketten når du setter dem fra deg, eller hvis du skulle være så uheldig å miste vekten.

For å få maksimalt utbytte av de sandfylte sekkene er du likevel nødt til å velge en litt annen tilnærming enn med vanlige håndvekter. Bruker du dem bare som likeverdig erstatning og kjører bicepscurl- eller benkepressøvelser med sandsekkene, vil du raskt irritere deg over at du ikke enkelt kan justere belastningen opp eller ned etter behov.

Det er riktignok en forholdsvis enkel sak å justere vekten ved å åpne sekken og fylle på eller fjerne sand, men i praksis gjør du det bare et par ganger til du har funnet riktig vekt. Det er først når det har gått et par måneder og du har blitt sterkere, at det er aktuelt å fylle på mer sand.

I stedet for å fokusere på om sekken veier så eller så mye, gjelder det å tenke funksjonelt og kreativt. Sekkene er nemlig konstruert for å tåle hard håndtering. Du kan kaste dem og tråkke på dem. Vi fikk mange gode tips og inspirasjon fra Alphastrongs hjemmeside, og hadde generelt mye morsom og utbytterik trening med sekkene i testperioden. Ikke minst da vi tok dem med ut på gressplenen og tok en real sirkeltreningsøkt som omfattet både dynamiske løft, arm strekkere og knebøy, men også forskjellige kastøvelser.

Vi konkluderte med at en optimal økt består av både den mellomstore Coach-sekken, som gjerne løftes med begge hender, og den lille Sandball, som har en fasong som minner om en myk kettlebell. Den kan også brukes på nøyaktig samme måte som en kettlebell, og slik sett fungerer den også glimrende. I tillegg kan du godt bruke sekkene som et alternativ til den gode gamle medisinballen.

De påmonterte håndtakene gjør at du kan bruke begge sekkene med én eller begge hender og ta tak i dem med smalt eller bredt grep avhengig av øvelse og behov.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: