Aktivitetsmåler med innebygget GPS og pulsmåler.

© Fitbit.com

Test av Fitbit Charge 4

Vi har testet fjerde versjon av Fitbits avanserte aktivitetsmåler.

5. oktober 2020 av Lasse Lyhne

Fjerde generasjon av Fitbits avanserte aktivitetsmåler Charge har fått GPS. Det er litt av en nyhet, for det betyr at du kan måle fart og distanse på for eksempel løpe- eller sykkelturen uten å måtte ha med mobilen. Det er kult!

GPS-en er både rask og ganske nøyaktig. Vi har testet den på en rekke oppmålte ruter, og avviket ligger på 1–4 prosent, noe som er på nivå med vanlige treningsklokker i midtsjiktet. Når det er sagt, er altså ikke dette noen trenings- klokke. 

Skjermen er veldig liten, og navigasjonen foregår ved at du sveiper opp og ned eller til siden. Det fungerer greit, men er trøblete med høy puls og svette fingre på treningsturen. Batteriet tømmes også fort når GPS-en brukes. Ellers er mye som det pleier med Fitbit. Det vil si god, intuitiv styring og en super app som har oversikt over alt av helseinformasjon. 

Klokka kan måle alt fra løping og sykling til bassengsvømming. Skjermbildet kan endres i appen, men alt er i svart-hvitt.


Klokka har for øvrig fått litt bedre søvnregistrering, betalingsfunksjon og et nytt datapunkt kalt Active Zone Minutes, som viser hvor hardt du har trent. 

+ GPS, betalingsfunksjoner og god, enkel styring.

÷ Liten skjerm og trøblete med berøringsskjerm under trening.

Pris: 1699 kr.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: