© Istock

Her er fremtidens treningsutstyr

Produsentene tenker så det knaker for å klare og lage det neste store hightech-gjennombruddet. Det har allerede ført til store fremskritt – og noen blundere.

18. mars 2016 av Claus Cancel - Radio24syv.

Forestill deg at sykkelcomputeren din kan se om det kommer en bil bakfra. At løpeskoene dine selv justerer dempingen i sålene etter vekten og løpestilen din. At sykkelbrillene viser deg hvor du skal hen på et lite kart.

Høres det ut som en fremtidsvisjon? Det er det ikke. Alle produktene finnes allerede på markedet. De har bare ikke slått gjennom i massene. Men de viser hvilken vei det går.

Vi har valgt ut syv morsomme og mer eller mindre brukbare hightech-dingser som gir en forsmak på fremtidens treningsutstyr. Se dem under.

MÅLER MUSKELSTYRKEN DIN Skulpt Aim skulpt.me Det finnes mange badevekter som kan gi deg en pekepinn om fettprosenten og muskelmassen din. Men denne målingen er ikke bare usikker – den sier heller ikke noe om hvor fettet og musklene sitter. Det kan Skulpt Aim, som måler muskelmassen din lokalt. Hvis du f.eks. plasserer den på overarmen, måler den de omkringliggende musklene og kan si hvor mye som er muskler og hvor mye som er fett.

SÅLE MED BLUETOOTH Digitsole digitsole.com Putt Digitsole i skoene dine og koble dem til telefonen med Bluetooth. Sålene måler hvor mange skritt du går, og kan også fortelle deg hvor høyt over havet du er. Fryser du på bena, kan de også varme opp føttene dine. Sålen kommer på markedet mot slutten av året.

ELEKTRONISKE HODEPINETABLETTER Quell Relief quellrelief.com Har du vondt i ryggen, musklene eller hodet, så fest Quell bak på benet, og vent 15 minutter. Via elektriske impulser får hjernen vite at den skal dempe smertene i det ømme eller verkende området. På den medfølgende appen kan du følge smertemønsteret. Er allerede på markedet i USA. Pris: ca. 2500 kr.

SØVNMÅLER STYRER VARMEN Jawbone Up3 jawbone.com Jawbone, som lager sensorarmbånd som måler aktivitet og søvn, har inngått et partnerskap med Nest, som blant annet lager elektroniske termostater. Samarbeidet betyr at armbåndet kan gi beskjed om når du legger deg til radiatoren, som så skrur ned varmen. Fryser du i løpet av natten, fordi du f.eks. har tatt av deg dynen, blir varmen automatisk skrudd opp igjen.

SKOENE SLADRER PÅ DEG Lenovo Smart Shoe lenovo.com Lenovo, som vanligvis lager datamaskiner, vil også inn på treningsmarkedet. De har laget et par konseptløpesko som holder øye med pulsen, temperaturen og andre data når du trener. På siden har skoene små skjermer som viser humøret ditt med smilefjes. Skoene kan også fortelle deg hvilken retning du skal løpe i, hvis du skulle være i tvil. Det er fortsatt uvisst om skoene kommer på markedet.

INTELLIGENT YOGAMATTE Smartmat smartmat.com Det er viktig å gjøre yogaøvelser helt riktig, og kroppen skal være i fullstendig balanse. Det kan denne intelligente yogamatten hjelpe deg med. Den er full av sensorer som merker om du gjør ”downward dog” riktig og fordeler vekten slik den skal mellom armer og ben. Matten kommuniserer med telefonen din via Bluetooth. Kommer på markedet senere i år.

SHORTSEN SJEKKER LØPESTILEN DIN Lumo Run lumobodytech.com Lumo Run heter en ny elektronisk løpeshorts. I tillegg til å måle hvor langt og hvor raskt du løper, kan de elektroniske sensorene i shortsen måle om du beveger deg riktig. Shortsen kan kobles til telefonen din via Bluetooth. Shortsen og de elektroniske sensorene kan heldigvis maskinvaskes. Kan forhåndsbestilles for omkring 1000 kr. fra USA.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: