© Craft.

De beste jakkene og vestene til løping

Når vinden tiltar i styrke og temperaturen faller utover høsten, trenger du en vindavvisende vest eller jakke når du skal ut og løpe. Se våre testvinnere, og finn den jakken eller vesten som dekker nettopp ditt behov.

14. august 2014 av Martin Kreutzer.

Den riktige vindjakken eller -vesten kan gjøre underverker når vind og kulde tiltar utover høsten. Vi har testet 18 av sesongens beste modeller for løping og annen trening. Også i år viste plaggene seg å være både lette og komprimerbare, slik at det er lett å ta dem av og på etter behov.

Se hele den store testen av løpejakker og løpevester

Logg inn her, og les hele den store testen av 18 jakker og vester til løpeturen.

Slik tester Aktiv Trening

Vår oppgave er å gjøre alt det du ikke kan gjøre når du står og prøver de ulike plaggene i butikken. Vi veier dem, prøver ut funksjonelle detaljer i praksis og bruker og tester dem under betingelser også du kommer til å utsette dem for. Alle testerne har mange års løpeerfaring. Denne gangen har de hatt spesielt fokus på vindavvisningen, som er så viktig når man trenger beskyttelse mot den kalde sensommer- og høstvinden. Et annet viktig punkt, som har vår fulle oppmerksomhet, er pusteegenskapene og hvordan man opplever komforten på lange treningsturer. Vi er oppmerksomme på at mange mosjonister også bruker treningstøyet i andre sammenhenger enn til rene treningsformål. Det gjelder spesielt vindtette ytterlag, som man like gjerne kan bruke når man sykler til og fra jobb, på terrengsykkelen og så videre. Alle ytterplaggene er ikke like godt egnet til alt. Derfor markerer vi ved hvert produkt om plagget også egner seg til annet enn løpetrening.

TESTKRITERIER Vi har testet jakkene og vestene ut fra følgende kriterier:

  • Passform: Både jakker og vester skal sitte behagelig på kroppen og tillate full bevegelsesfrihet. De må heller ikke flagre for mye.
  • Vindtetthet: Det sier seg selv at plaggene må være vindtette. Det er akseptabelt at graden varierer en del, men de må oppfylle et visst minimum.
  • Pusteegenskaper: Er modellen altfor tett i stoffet, utvikler den seg raskt til en svettedrivende kokong. Gode ventilasjonsløsninger og en vellykket materialkombinasjon spiller en helt avgjørende rolle for bruksopplevelsen.
  • Vekt: Lette og sammenleggbare vindjakker og -vester er enkle å ta av og stikke i bukselinningen. Det er også behagelig når jakken hviler fjærlett på kroppen under bruk. Men det en hårfin balanse, fordi man hele tiden må veie minimalismen opp mot funksjonaliteten.

VALUTA FOR PENGENE Alle produktene er vurdert i forhold til hva man må betale for dem, altså hvor god sammenheng det er mellom produkt og pris. Vi oppgir gjennomsnittspriser. Det betyr at du kan finne lavere priser i butikkene eller på nettet.

SAMLET VURDERINGDen endelige karakteren er en helhetsvurdering av bruksopplevelsen, med spesielt fokus på de forskjellige testkriteriene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: