Her er sommerens beste T-trøyer for løping

En T-trøye er ikke bare en T-trøye. Det er helt klart etter at vi har testet 19 av sommerens nye T-trøyer for løping. Se vinnerne, og finn din favoritt blant mange forskjellige modeller.

25. juni 2014 av Peter Bollerup Andersen og Martin Kreutzer

Ingenting inspirerer til en rask løpetur som lyse og milde norske sommerkvelder. Derfor har vi testet 19 forskjellige T-trøyer for løping for å finne sommerens beste løpetrøye.

I testen har vi benyttet et panel av erfarne løpere. Vi har testet under varme og kjøligere forhold, og vi har vudert trøyene både under raske intervaller og roligere langturer.

Imponerende testfelt Sammenlignet med tidligere år er det flere detaljer og nye, spennende funksjoner i sommerens T-trøyer. I tillegg ser vi også at motebildet gjenspeiles i T-trøyene, hvorav flere har et avslappet utseende. Om det faktisk fungerer, kan de lese mer om i testen, som er delt inn i lang- og kortermede modeller.

Les hele den store testen av T-trøyer for løping

Klikk her, og les hele testen av sommerens nye løpetrøyer.

Slik tester Aktiv Trening

Vi har kastet oss over sommerens nye løpetrøyer og utsatt dem for en grundig test. Vi har lagt størst vekt på graden av komfort under intens og svettedrivende trening. Deretter sjekket vi om plagget sitter godt på kroppen og flytter svetten effektivt, og om det finnes detaljer som hever funksjonaliteten over gjennomsnittet. Alle T-trøyene er testet av flere erfarne løpere som har deltatt i utallige tester gjennom flere år. Deltakerne i testpanelet har varierende kroppsfasong, både i høyden og bredden. Det gir oss en unik bredde når vi vurderer løpetrøyene. Bruksopplevelsen, på samme måte som med mye annet løpeutstyr, varierer i vesentlig grad med kroppsfasongen, størrelsen og referansegrunnlaget til hver enkelt løper.

TESTKRITERIER Vi har basert oss på følgende kriterier:

  • Kvalitet og design: Hvordan er bearbeiding og materialvalg? Gir plagget inntrykk av å være godt laget og med høy kvalitet, eller virker det billig når man ser og tar på det?
  • Passform og komfort: Hvordan opplever vi passformen og komforten? T-trøyen skal sitte korrekt på overkroppen, også når man spurter og er gjennomvåt av svette. Plasseringen av sømmene har stor betydning for komforten, ikke minst hvis de er uheldig plassert under armene eller er lagt over skuldrene på en slik måte at de gnager seg inn i huden de gangene man bruker ryggsekk når man løper.
  • Funksjonelle detaljer: Synlige reflekser, glidelåser, avstivet krage, strategisk plasserte lommer og andre detaljer kan gi et bedre helhetsinntrykk, men bare hvis de er fornuftig utført og gjør løpetrøyen bedre å bruke. En overflødig eller dårlig utført detalj skader mer enn den gagner.

VALUTA FOR PENGENE Alle produktene er vurdert i forhold til hva du må betale for dem – altså hvor god sammenheng det er mellom produktet og prisen. Vi oppgir veiledende priser: Det betyr at du kan finne billigere modeller i butikkene eller på nettet.

SAMLET VURDERING Den endelige karakteren er en helhetsvurdering av bruksopplevelsen, med særlig fokus på de forskjellige testkriteriene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: