Kjøpeguide: Slik velger du løpetrøye

Sportsbutikkene har hele vegger fulle av løpetrøyer, og det kan være vanskelig å finne den mest optimale. Vi gjør det lett for deg og har valgt ut de syv viktigste funksjonene.

27. juni 2014 av Peter Bollerup Andersen og Martin Kreutzer

Mange tror kanskje at en T-trøye for løping er som alle andre T-trøyer. Slik er det ikke. Tror du oss fortsatt ikke, vil du gjøre det etter noen minutter i en av sommerens nye modeller.

Se hva du bør passe på når du skal kjøpe ny løpetrøye.

Halsutringningen Den runde halsen er den vanligste. Man ser ikke like ofte den luftigere V-utskjæringen. Men viktigere enn snittet er en avstiving i nakken som gjør at T-trøyen hviler i riktig posisjon på skuldrene når du løper.

Elastisitet Elastisk materiale gir best bevegelsesfrihet. Det gjelder først og fremst for tettsittende modeller, men også en løs T-trøye er mest behagelig hvis stoffet er fleksibelt.

Nettingpaneler Netting i armhulene og ryggen gir svetten mulighet til å slippe ut gjennom stoffet. Det er uvurderlig på intensive treningsturer, der svetten har lett for å sile i strie strømmer. Det er likevel en ulempe at nettingen ikke beskytter mot uv-stråler fra solen på en varm sommerdag.

Glidelås Med glidelås i brystet kan du åpne T-trøyen. Det gir ekstra ventilasjon, og det er kjærkomment på varme dager.

Reflekser Trener du sent på kvelden eller før solen står opp, er det smart å tenke på om plagget er utstyrt med reflekser. De er best plassert når du er synlig fra alle vinkler.

Lommer En liten lomme til nøkler, musikk eller gelé kan være kjekt å ha. Men fordi det tynger T-trøyen å ha noe i lommen, er ikke dette en avgjørende detalj.

Løst eller tett En tettsittende passform gir som regel best svettetransport og god bevegelsesfrihet, mens en løs T-trøye gir mye ventilasjon og lar vinden kjøle huden.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: