© istock

Klær for regn og vind

Det kan være en utfordring å kle seg til høstlige løpeturer, siden været kan veksle raskt fra ganske mildt til temmelig grisekaldt. Samtidig er det viktig å synes i høstmørket.

2. september 2019

Vindjakke

En tynn vindjakke som holder vinden fra kroppen og tåler mindre regnbyger. Ekstra praktisk er det hvis den kan komprimeres til en liten ball, slik at den er lett å ha med for alle tilfelles skyld. En vindtett løpevest er også en smart løsning for høstsesongen, og det samme gjelder en tynn jakke med avtagbare ermer. Det gir særdeles gode justeringsmuligheter hvis været skifter når du er ute og løper.

Løse ermer

En meget praktisk løsning som blir stadig mer populær. Løse ermer er flittig brukt i sykkelsporten og finnes også for løping. Bruker du dem sammen med en vest, er de lette å ta på og av underveis, alt etter værgudenes luner og behovet for ventilasjon og avkjøling.

Mellomlagstrøye

En halvtykk mellomlagstrøye som bygger bro mellom en fukttransporterende trøye og jakken. Velg en trøye med god passform og svettetransporterende materiale.

Nikkers

¾-lange tights er en perfekt løsning for løpeturer i sensommer- og høstmånedene, siden de ekstra lange buksebena går ned over knærne og holder dem varme. Ofte er også materialet i ¾-tights noe kraftigere enn i korte sommertights.

Løpesko

Hvis det blir virkelig kaldt, kan et par vanlige løpesko raskt vise seg å være i kaldeste laget, og det kan også tenkes at de mangler nødvendig veigrep på vått og sleipt underlag. Et par robuste vinterløpesko holder føttene varme, er mer vannavvisende og tåler skitt og søle nettopp fordi de er konstruert for litt tøffere forhold.

Refleksvest

Det blir flere av de mørke timene, og uansett om du løper i skogen eller i mer urbane strøk, er det viktig å bli sett. En god refleksvest sørger for at du blir sett av andre trafikanter.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: