Kledd for terreng

Du kan godt løpe i skogen med vanlige løpeklær, men det finnes også spesialutstyr.

25. mars 2011 av Martin Kreutzer

Terrengløping krever ikke ekstra utstyr. Du kan allikevel velge klær det ikke er så nøye med. Det er fort gjort at en skarp grein river hull i en tynn og syntetisk løpetrøye. De gamle og slitte løpeskoene kan også brukes. Du trenger nemlig ikke effektiv demping når du løper over skogens ujevne underlag.

Har du penger til overs, kan du likevel forbedre opplevelsen ved å investere i utstyr som er laget for terrenget. Terrengklær er noe mer robuste og tåler skitt bedre.

Skjermlue En skjermlue varmer hodet, men den viktigste funksjonen er at den beskytter mot sveipende greiner. Bruk gjerne et par sportsbriller med klart glass for å beskytte øynene.

Løpejakke En løpejakke av nylon kommer til sin rett i terrenget. Det glatte materialet henger seg ikke så lett fast i krattet.

Hansker Tynne hansker med lange fingre beskytter fingrene og håndflatene. Et par billige arbeidshansker fungerer helt utmerket.

Væskebelte Et væskebelte med energidrikk gir påfyll på lengre turer, eller hvis du skulle gå deg bort. I beltet kan du også ha mobiltelefonen.

Terrengløpebukser Et par tynne bukser i glatt nylon henger seg ikke fast, og den løse passformen beskytter mot greiner.

Terrengsokker Et par kraftige terrengsokker i ull beskytter mot blemmer. Ullen gjør også at du holder føttene varme, selv om de blir våte.

Terrengsko Terrengsko er en god investering. De har en grovere såle som biter seg fast underlaget, en kraftig overdel og en mellomsåle som beskytter mot steiner. Hælen er også lavere, slik at du ikke så lett vrikker foten.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: