© Istock

Stor test av løpejakker og -vester

En god løpejakke eller løpevest som holder deg varm i rufset høstvær er god å ha. Vi har testet 18 modeller.

11. august 2015 av Martin Kreutzer

Oppskriften på en god vindjakke er egentlig ganske enkel: Den skal holde vinden ute. Men etter grundig testing av de beste løpejakkene og løpevestene på markedet må vi likevel slå fast at 2015-modellene gjør langt mer enn det. Produsentene har virkelig lagt seg i selen for å skape lekre windbreakere med gjennomtenkte detaljer.

Snittet er stort sett kroppsnært, slik at vinden ikke skaper irriterende flagring, men uten at det går ut over bevegelsesfriheten. Jakkene puster godt og har fine materialkvaliteter som gir perfekt balanse mellom vindtetthet og ventilasjon – de skjermer godt nok mot vinden, men puster så godt at svetten slipper ut. Og de fleste modellene er så lette at de er enkle å rulle sammen og stikke i bukselinningen hvis det blir for varmt.

Alt i alt er det mange gode grunner til å trekke på seg en moderne vindjakke, uansett om valget faller på en superpustende løpevest eller en ekstremt vindavvisende løpejakke.

Finn din nye løpejakke eller løpevest

Last ned pdf-en under og se vår store test av 13 løpejakker og 5 løpevester. Vi kårer en testvinner i begge kategorier og viser deg de beste kjøpene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: