Fakta: Vind- og vanntett løpejakke med vanntett netting i rygg og ermer. Løs hette, to lommer m.m.

Tett og detaljert

Den påkostede løpejakken har mange detaljer, men den viktigste virker ikke optimalt.

## Nike Shield Jacket | |

Pluss: God passform. Flott design og mange fine detaljer – blant annet avtakbar hette.

Minus: Ganske tett. Den vanntette nettingen ventilerer dårlig.

Pris: 1500 kr.

Konklusjon: Jakken er god ved temperaturer under null. Den sitter godt og har mange fine løsninger. Tanken bak den vanntette, åpne nettingen er god, men lykkes ikke helt. Jakken er fortsatt i tetteste laget for hard trening.

www.nike.com

Nike Shield-jakken er beregnet på hard trening i dårlig vær.

Den er vind- og vanntett, men også utstyrt med tekniske detaljer som vanntett netting i ryggen og langs ermene for å bedre pusteevnen. Det virker likevel ikke helt etter hensikten, da svetten samler seg nettopp bak dette materialet og renner ut av ermet og ned langs ryggen, som i de fleste andre jakker med tettere materiale.

Passformen er imidlertid god og tett, men uten å stramme. Proporsjonene er som de skal med god lengde på ermene og i ryggen.

Passformen blir ikke dårligere av materialene, som består av både strekkbar og fast metervare. Glidelåsene er i god kvalitet og selvlåsende, og den tilsynelatende enkle jakken har faktisk mange gode detaljer. For eksempel er den ene av de store frontlommene utstyrt med en liten ekstralomme til nøkler, slik at du unngår skranglende nøkler – godt tenkt.

Jakken har avtakbar hette. Det ser bra ut, men etter vår mening fungerer det ikke optimalt. Hetten fanger nemlig vinden når den trekkes opp.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: