Ventilasjon Det myke og pustende materialet slipper ut dampen – sammen med to ventilasjonskanaler i ryggen. Et plastvindu sørger for at du ser hva klokken er, også uten å trekke opp ermet.

Til løping i regnet

Meget god løpejakke fra Salomon, som puster selv om den er vanntett.

Salomon | |

Anvendelighet: Topp løpejakke for regnvær. For tørt vær finnes det mer luftige alternativer.

Kvalitet: Overraskende mykt materiale – og generelt høy kvalitet hele veien.

God til prisen: Jakken er dyr, men er en førsteklasses vanntett løpejakke.

Konklusjon: Det er vanskelig å finne en jakke som både holder regnet ute og lar kroppen puste optimalt. Det har Salomon langt på vei klart – og de har fått med mange gode detaljer. Er du ute etter en jakke til skikkelig grisevær, er med andre ord XT Speed Jacket et godt alternativ.

Pris: 1.495 kr.

www.salomon.com

Enhver løpejakke skal helst finne en balanse mellom vanntetthet og pusteevne. Det lykkes i høy grad for Salomon med den nye XT Speed Jacket. Jakken er i et nyutviklet og vanntett materiale kalt climaPro, med ekstra god pusteevne, og selv om den umiddelbart føles som en regnjakke, er faktisk pusteevnen overraskende god. Vi har løpt både rolige og intense turer i denne jakken og testet den både i pøsende regnvær og tørt vær. Og selv om jakken absolutt er i sitt ess når regner styrter ned, fungerer den også fint når værgudene er litt blidere.

Jakken har allikevel et par detaljproblemer. Snittet oppleves som litt vel romslig, og jakken føles også litt lang. Ikke minst fordi den gjennomgående glidelåsen gjør jakken unødvendig posete. Men dette oppveies av gode ting som den lille, men romslige brystlommen, den høye fôrede kragen, snøringen i livet og det lille vinduet som gjør det mulig å se klokken med ermet trukket ned.

  • Jakken er helt vanntett. Selv glidelåsen er kledd med vanntett gummi.

PRODUKTINFO:

Vanntett løpejakke i pustende kunstfiber. Fôret krage, brystlomme, ryggventilasjon. Fås også i svart og rødt. Vekt: 260 g.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: